Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 20, 2018
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » EXPOZIŢIE: Moda franceză în miniatură! Acum, la Muzeul Regiunii Porţilor de Fier

EXPOZIŢIE: Moda franceză în miniatură! Acum, la Muzeul Regiunii Porţilor de Fier 

FOTĂ ARHIVĂ (baragantv.ro)

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova vernisează, în data de 1 martie, la Muzeul Regiunii Porţilor de Fier din Drobeta Turnu Severin, expoziţia „Moda franceză în miniatură”, care poate fi vizitată până în 25 aprilie.

„Manechinele-păpuși reprezintă un documentar spectaculos, cronologic determinat, cu lux de amănunte, al modului în care Franţa s-a impus ca meridian zero al eleganţei și rafinamentului vestimentar, devenind reper și inspiraţie pentru Europa și America”, se arată într-un comunicat de presă.

În ultimii ani, Muzeul Judeţean de Istorie și Arheologie Prahova a organizat cinci expoziţii temporare care ilustrează evoluţia modei franceze de la gallo-romani până în contemporaneitate, după cum urmează: Braşov (2015), Bucureşti (2016), Alexandria (2016), Călăraşi (2016), Slobozia (2016/2017). Călătoria colecției de păpuși în alte spații muzeale naționale va continua, în beneficiul iubitorilor de cultură.

Adaugă un Comentariu

*