Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 23, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » EXPOZIŢIE: „O comoară dăruită timpului”, la Muzeul Ceasului din Ploieşti

EXPOZIŢIE: „O comoară dăruită timpului”, la Muzeul Ceasului din Ploieşti 

Sursa foto: wikimedia.org

Joi – 11 iunie, de la ora 11:00, la Muzeul Ceasului „Nicolae Simache” din Ploieşti, va fi vernisată o inedită expoziţie ce vă propune, sub genericul „O comoară dăruită timpului”, să descoperiţi un subiect mai puțin cunoscut referitor la circulația rară a ceasurilor de proveniență americană în România.

„Tema expoziției este prilejuită de un gest nobil și generos din partea domnului C. R. Anders, cetățean american din Lynn – Massachusetts, care a dăruit, de curând, Muzeului Ceasului ”Nicolae Simache” – Ploiești, un ceas de buzunar, din aur, prețioasă moștenire de familie, care a aparținut bunicului său.

Ceasul datează din anii 1888-1889 și a fost realizat de firma în care s-a introdus pentru prima dată, pe plan mondial, producția standardizată în domeniul orologeriei. Era în anul 1860, când în orașul Waltham, statul Massachusetts, firma American Waltham Watch Co aplica acest principiu, care a determinat scăderea prețurilor și accesibilitatea ceasurilor unei largi categorii sociale. În industria de orologerie din S.U.A., firma deține și un alt record, acela al longevității, producția ei desfășurându-se pe o perioadă de peste un secol (1851-1957).

A fost o firmă de prestigiu, în biografia președintelui american Abraham Lincoln, menționându-se faptul că acesta a purtat un ceas de buzunar, din argint, model William Ellery, produs de firma American Waltham Watch Co, în anul 1863″, se arată într-un comunicat al Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.

Expoziția va putea fi vizitată de marți până duminică, în intervalul orar 09:00-17:00, până pe data de 1 octombrie 2015, la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, Ploiesti, str. Toma Caragiu, nr.10.

Adaugă un Comentariu

*