Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 29, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » EXPOZIŢIE: Proiecte studenţeşti pentru punerea în valoare a Cetăţii Giurgiu

EXPOZIŢIE: Proiecte studenţeşti pentru punerea în valoare a Cetăţii Giurgiu 

Foto: historia.ro

Studenţii de anul IV din cadrul Facultăţii de Arhitectură a Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” vor vernisa, luni – 30 martie, de la ora 15:00, la Centrul Cultural „Ioan Vinea”, cu sprijinul Primăriei Giurgiu, o expoziţie de proiecte ce vizează punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Giurgiu.

În iulie 2014, Primăria Giurgiu a organizat şi o şcoală de vară, cu participarea unor studenţi la Arhitectură din ţară şi din străinătate, care au fost invitaţi să propună dotări pentru refuncţionalizarea fostei Cetăţi şi integrarea ei în circuitul turistic.

În orașul Giurgiu se află 81 de obiective clasificate ca monumente istorice de diferite categorii și la ambele niveluri (național și local). Șase dintre ele sunt clasificate la nivel național, dintre care două sunt situri arheologice: cetatea Giurgiu (secolele al XIV-lea–al XVIII-lea) aflată la vest de Șoseaua Portului; și situl de la „Malu Roșu”, unde au fost găsite două așezări din paleoliticul superior și paleoliticul inferior. Două sunt clasificate ca monumente de arhitectură: fragmente din zidul cetății turcești (secolul al XVIII-lea) alfate în spatele loturilor de pe strada Dunării; și Turnul Ceasornicului (1771) din Piața Unirii, construcție bazată pe un minaret al unei vechi geamii.

Adaugă un Comentariu

*