Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, februarie 23, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » EXPRIMARE: Uriaş steag tricolor peste Prut, în semn că se vrea unirea Republicii Moldova cu România

EXPRIMARE: Uriaş steag tricolor peste Prut, în semn că se vrea unirea Republicii Moldova cu România 

steag tricolor

Sâmbătă – 6 iunie, la ora 14:00, un steag de 300 de metri va acoperi podul peste Prut de la Sculeni, la iniţiativa organizaţiilor unioniste. Participanții vor veni de pe ambele maluri ale Prutului, cerând Unirea Republicii Moldova cu România.

„E datoria noastră să continuăm munca depusă de Grigore Vieru, Ion și Doina Teodorovici, Adrian Păunescu și a întregii generații a Podurilor de Flori. Sâmbătă ne adunăm sute de tineri de pe ambele maluri ale Prutului pentru a face un lucru frumos, pașnic. Ne mai adunăm acolo sub acest uriaș steag tricolor pentru a cere ca interdicția lui George Simion să fie ridicată”, a menționat Anatol Ursu – reprezentantul organizației „Tinerii Moldovei” din Chișinău.

Persoanele din România care doresc să participe la acest eveniment se întâlnesc la București, ora 05:00 – în Piața Universității, și în Iași, în fața Mitropoliei – la ora 12:30.

Luna trecută, 25.000 de persoane au participat la Chișinău la un miting pentru Unire desfășurat în Piața Marii Adunări Naționale. O manifestație de protest cu un număr similar de oameni va avea loc duminica aceasta, 7 iunie.

Adaugă un Comentariu

*