Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 10, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FABRICAT ÎN ROMÂNIA, PREMIAT LA GENEVA! Lacătul imposibil de spart a fost inventat de un craiovean

FABRICAT ÎN ROMÂNIA, PREMIAT LA GENEVA! Lacătul imposibil de spart a fost inventat de un craiovean 

inventator lacat

Ioan Boarnă, în vârstă de 64 de ani, din Craiova, a inventat lacătul compact fixat pe ansamblul toc-uşă, destinat împiedicării hoţilor care vor să pătrundă într-o locuinţă. Olteanul a fost premiat pentru descoperirea lui la sfîrşitul lunii trecute cu medalia de argint la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva. Lacătul compact premiat la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva are 700 de grame, iar datorită modului în care este realizat, hoţii nu pot pătrunde în casă.

„AM VÂNDUT 15 BUCĂŢI“

Inventatorul lacătului compact destinat împiedicării hoţilor a declarat că s-a gândit să demareze un astfel de proiect în momentul în care magazinul de feronerie pe care l-a avut până anul trecut i-a fost spart. „M-am gândit atunci câteva zile ce să fac pentru a-i ţine la distanţă pe aceşti indivizi. Am început să pun pe hârtie proiectul, iar la final, după câteva luni bune, mi-am dat seama că încuietoarea de 700 de grame nu poate fi spartă. Am vrut să văd dacă oamenii sunt interesaţi de acest lacăt şi pot spune că am vândut 15 bucăţi. Pentru început, am cerut 70 de lei pe bucată. M-am oprit aici pentru că mi-am dat seama că nu am suficienţi bani să demarez eu singur pe cont propriu o astfel de afacere. Pot să spun că nu am rămas nici măcar cu un leu, are foarte multe piese care se montează pe lacăt şi care costă destul de mult“, a mai spus craioveanul.

CUM FUNCŢIONEAZĂ

Pentru folosirea lacătului compact, după închiderea uşilor, se scoate tija lacătului, se poziţionează încuietoarea pe cele două urechi, se introduce tija lacătului până se blochează şi se acţionează mecanismul, iar astfel se realizează o consolidare mecanică care nu permită accesul unor persoane străine într-o locuinţă.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Adaugă un Comentariu

*