Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, august 7, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FĂCEA AFACERI CU PRIMĂRIA! Un consilier local de la Titu a încasat prin firma sa bani frumoși de la administrația locală. ANI l-a declarat incompatibil

FĂCEA AFACERI CU PRIMĂRIA! Un consilier local de la Titu a încasat prin firma sa bani frumoși de la administrația locală. ANI l-a declarat incompatibil 

primaria titu

Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților de către ILIESCU DUMITRU, fost Consilier local în cadrul Consiliului Local al Orașului Titu, Județul Dâmbovița.

În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat faptul că ILIESCU DUMITRU s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării funcției de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Orașului Titu, Județul Dâmbovița, S.C. DENISMON S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia a deținut calitatea de asociat, respectiv funcția de administrator) a încheiat cu Primăria Orașului Titu cinci contracte comerciale de executare de lucrări, în valoare de 248.223,39 Lei (aprox. 56.414,41 Euro).

Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcție sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicția de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești de confirmare a existenței unei stări de incompatibilitate.

Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilității, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanța de contencios administrativ.

Sursa: Agenția Națională de Integritate

Adaugă un Comentariu

*