Știri, Muntenia-Sud, România|luni, februarie 24, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » FACILITATE: Târgoviştenii cu venituri sub salariul minim sunt scutiţi de la plata impozitului

FACILITATE: Târgoviştenii cu venituri sub salariul minim sunt scutiţi de la plata impozitului 

taxe si impozite 1

Primăria Târgovişte acordă, începând cu anul 2016, importante facilităţi fiscale locuitorilor care dovedesc că au venituri mici şi celor care îşi reabilitează termic locuinţele, respectând prevederile legale, cu proiect şi autorizaţii, nu după ureche.

Potrivit primarului interimar Cristian Daniel Stan, toţi proprietarii care au venituri mai mici decât salariul brut pe ţară şi cei care trăiesc exclusiv din indemnizaţie de şomaj ori ajutor social vor fi scutiţi de la plata impozitului. Trebuie doar să depună o cerere în acest sens, însoţită de documentele doveditoare. Scutirea se acordă pentru locuinţa de domiciliu.

În cazul în care pentru un imobil sunt doi coproprietari (spre exemplu soţ/soţie), veniturile cumulate ale acestora trebuie să nu depăşească salariul brut pe ţară pentru a beneficia de facilitatea fiscală acordată de administraţia locală. O măsură similară se aplică şi pentru impozitul pe teren.

În ceea ce-i priveşte pe târgoviştenii care îşi reabilitează termic locuinţele, fie că vorbim de apartamente, fie de case, aceştia vor fi scutiţi de la plata impozitului pe clădiri timp de 7 ani, începând cu anul fiscal următor executării lucrărilor.

De asemenea, de anul acesta, târgoviştenii care locuiesc în Priseaca şi Matei Voievod vor plăti impozite mult mai mici, urmare intrării în vigoare a unei hotărâri a Consiliului Local, prin care 37 de străzi din cele două cartiere au fost încadrate într-o clasă de impozitare inferioară.

Răspuns la FACILITATE: Târgoviştenii cu venituri sub salariul minim sunt scutiţi de la plata impozitului

 1. moshu49

  sînt facilități, pardon, pomeni electorale marca USL care se bat cap-în-cap cu unele majorări de impozite nou apărute
  este clar că dezvoltarea cetății se va face pe credit
  nu mă afectează, le-am zis nepoților la ce să se așteapte (n-am habar ce-au priceput!)
  voteze cine’o vrea! :(

   

Adaugă un Comentariu

*