Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, martie 29, 2020
Sunteți Aici Home » ALEGERI » FADERE: Cineva trebuie să plătească pentru ce se întâmplă în Diaspora!

FADERE: Cineva trebuie să plătească pentru ce se întâmplă în Diaspora! 

Foto: activenews.ro

De la primele ore ale dimineții, românii din Diaspora au ieșit în număr mare la vot. Chiar dacă secțiile s-au deschis la ora 07:00, cozile au început să se formeze încă de la 06:00, în așa fel încât, de exemplu, în Paris cei care s-au așezat primii la coadă în momentul dechiderii secției au votat abia după două ore.

La ora 17:00, în Paris se estimează o așteptare de 5 ore pentru a putea vota, în Coslada tot 5 ore, iar la Consulatul din Madrid așteptarea este de aproximativ 2 ore şi jumătate. La Bruxelles, unde coada are în jur de 5.000 de persoane, s-a solicitat intervenția poliției pentru a face un cordon de protecție.

În mai multe secții de vot se simte o îmbunătățire a serviciilor ca efect al măririi numărului personalului din secții cu personal MAE. Totuși, și această măsură este absolut insuficientă având în vedere numărul românilor prezentați să-și exercite dreptul de vot.

Străinii privesc cu mult respect faptul că românii din Diaspora demonstrează atât de mult interes pentru a vota încât sunt dispuși să stea la cozi și câte 5 ore. Nu tot la fel gândesc despre autoritățile din România şi își exprimă uimirea față de proasta organizare a alegerilor de către Guvernul Român.

„Dacă solicitările FADERE – Federația asociațiilor de români din Europa ar fi fost luate în seamă de către Biroul Electoral Central și de către Ministerul Afacerilor Externe, toate aceste lucruri nu s-ar fi întâmplat. FADERE a cerut în nenumărate rânduri 1.000 de secții de vot și dublarea numărului personalului în secțiile deja existente. Solicităm pe această cale mărirea programului secțiilor de vot, în așa fel încât toți românii aflați la coadă la ora 21:00 să poată vota”, a declarat Daniel Tecu – președinte Federația asociațiilor de români din Europa.

Adaugă un Comentariu

*