Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 7, 2020
Sunteți Aici Home » ALEGERI » FADERE: Există un interes ca românii din Diaspora să nu voteze?

FADERE: Există un interes ca românii din Diaspora să nu voteze? 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: hotnews.ro)

FADERE – Federația Asociațiilor de Români din Europa atrage atenția Ministerului de Externe că, dacă nu se vor înființa mai multe secții de vot pentru al doilea tur al Alegerilor Prezidențiale, foarte mulți români din diaspora nu vor putea vota. De asemenea, FADERE atenţionează că va strâbge semnături din partea celor care nu-şi vor putea exercita dreptul constituţionale de a vota, semnături ce vor fi folosite în demersurile ulterioare alegerilor.

„Pe 3 noiembrie, în urma incidentelor petrecute la secțiile mai multor orașe din Europa, FADERE a solicitat înființarea imediată a încă 700 de secții de vot și dublarea personalului din secțiile deja existente. Nu înțelegem de ce MAE nu a cerut imediat Biroului Electoral Central să se pronunțe dacă este legală sau nu acceasta măsură! Nu înțelegem, de asemenea, cum nici după comunicatele BEC în care se precizează cu claritate că înființarea de noi secții este o responsabilitate a MAE, ministerul nu a făcut nimic! Tragem un ultim semnal de alarmă că încă există comunități mari de români care nu dispun nici în acest moment secții de vot”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa.

Reamintim că FADERE a solicitat, încă pe 21 septembrie, mărirea numărului secțiilor de vot, informând MAE asupra faptului că numărul românilor în anumite țări s-a dublat, iar în altele a crescut cu peste 20% și că cifrele prezenței la vot din 2009 sunt irelevante.

Adaugă un Comentariu

*