Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » ALEGERI » FADERE: „Nu ne mulţumeşte demisia ministrului Corlăţean, cerem 1.000 de secţii de vot”!

FADERE: „Nu ne mulţumeşte demisia ministrului Corlăţean, cerem 1.000 de secţii de vot”! 

Foto: hotnews.ro

Am luat cunoștință de demisia domnului Titus Corlatean din fruntea Ministerului Afacerilor Externe din România. Considerăm că această demisie este justificată ținând cont de proasta organizare a alegerilor din 2 noiembrie în diaspora, cât și lipsa soluțiilor pentru a rezolva problemele organizării celor din 16 noiembrie.

Totuși, considerăm că demisia domnului Corlatean este insuficientă. Noi cerem 1000 secții de vot, dublarea numărului personalului și a ștampilelor în secțiile deja existențe. Cerem încă odată domnului Victor Ponta, Prim-Ministru al României formarea unui comitet de criză care să găsească soluții viabile care să garantizeze votul românilor din diaspora.

La inițiativa FADERE, Federația asociațiilor de români din Europa, duminică 9 noiembrie, românii din mai multe orașe europene: Dublin, Paris, Madrid, Londra și Viena au ieșit în stradă pentru a cere Guvernului României garantizarea dreptului de a vota.

Este pentru prima dată când românii din diaspora au strigat la unison „vrem să votam!” și este pentru prima dată când românii din țară le-au sărit în ajutor. Vom ieși în stradă ori de câte ori va fi nevoie până când dreptul la vot ne va fi garantat: a declarat Daniel Tecu, președinte FADERE- Federația asociațiilor de români din Europa.

FADERE – Federația asociațiilor de români din Europa

Adaugă un Comentariu

*