Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 13, 2020
Sunteți Aici Home » DEZVĂLUIRI » FALIMENTEZI DOUĂ FIRME ȘI AJUNGI… VICEPREȘEDINTE LA CONSILIUL JUDEȚEAN! Proaspătul șef a uitat să-și treacă afacerile în declarația de interese

FALIMENTEZI DOUĂ FIRME ȘI AJUNGI… VICEPREȘEDINTE LA CONSILIUL JUDEȚEAN! Proaspătul șef a uitat să-și treacă afacerile în declarația de interese 

CJ-NEAMT

Consiliul Judeţean Neamţ îşi schimbă vicepreşedinţii foarte des, după cum se încleştează noi şi noi majorităţi printre consilieri. De sâmbătă, 13 aprilie 2013, unul dintre vicepreşedinţi este Andrei Ignat (01.01.1966), membru PNL care a trădat interesele USL şi şi-a trecut votul în noua tabără, care reconstruieşte alianţa contra naturii APEL, formată de oamenii din CJ ai lui Gheorghe Ştefan („Pinalti”) – PDL, ai lui Culiţă Tărâţă – UNPR şi câţiva trădători de la PPDD şi PNL.

Falimentul afacerilor acestuia îl arată cât de „flămând” este şi cât de dornic de a-şi relansa calităţile de capitalist, ca pe vremea în care era şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii Neamţ.

Două firme şi un fals în declaraţia de interese

Andrei Ignat este unic asociat şi administrator la „Citomec AC” SRL Bacău (J04/158/2012, CUI: 14754659), fostă „Consulting & Project Business” SRL Căciuleşti.

Prin „Citomec AC” SRL, Andrei Ignat mai deţine 50% din firma „Genius Company” SRL Căciuleşti (J27/962/2007, CUI 22134950). Celelalte 50 de procente sunt deţinute de actuala lui soţie, Cristina-Gabriela Ignat (născută la 22 ianuarie 1979, în Iaşi).

Este interesant că în declaraţiile de avere şi de interese date la începutul mandatului de consilier judeţean, la 24 iulie 2012, Andrei Ignat nu scrie niciun cuvinţel despre această firmă, ca şi cum nu ar avea nicio legătură cu ea, nici el, nici soţia lui.

Dacă „Citomec AC” SRL se căzneşte în insolvenţă, „Genius Company” a intrat deja în procedură de faliment, cu Andrei Ignat administrator special, după ce, anterior, se aprobase un plan de reorganizare. Eşecul reorganizării dovedeşte că planul nu fusese decât un pretext pentru tergiversare.

Cu salariul aşteptat de la fondul special

Tabelul definitiv al creanţelor acumulate de „Citomec AC” SRL evidenţiază datorii în valoare de 917.318,84 lei. Salariile neplătite au fost trecute în tabel la valoarea totală de 12.740 lei. Cel mai mare salariu neîncasat este al patronului, Andrei Ignat, care a fost trecut cu o restanţă de 2.150 lei. Nici soţia acestuia nu a fost omisă, fiind consemnată cu 1.586 lei.

Paradoxal, dacă averea debitoarei nu va putea asigura achitarea acestor salarii restante, acestea ar putea fi achitate din fondul special de garantare a creanţelor salariale, astfel că patronul şi soţia lui ar urma să fie plătiţi de stat. Totuşi, Andrei Ignat speră că nu se va ajunge la faliment sau vrea să tergiverseze cât mai mult acest deznodământ, astfel că a depus al treilea plan de reorganizare a firmei datornice.

De menţionat că printre creditorii care ar trebui să fie preocupaţi pentru recuperarea banilor se află Primăria Piatra Neamţ, cu 35.918 lei, Administraţia Finanţelor Publice Bacău, cu 512.522 lei.

CITEȘTE MAI MULTE AICI

Adaugă un Comentariu

*