Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 7, 2021
Sunteți Aici Home » DEZVĂLUIRI » FALS LA INSTANŢĂ! Judecătoarele lui Dinel Staicu au falsificat decizia penală ca să-l scape

FALS LA INSTANŢĂ! Judecătoarele lui Dinel Staicu au falsificat decizia penală ca să-l scape 

magistrat k

Procurorii DNA au dispus extinderea urmăririi penale pentru alte fapte decât cele de corupţie reţinute iniţial şi au dispus punerea în mişcare a urmăririi penale față de judecătoarele Liliana Bădescu, Veronica Cîrstoiu şi Dumitriţa Piciarcă.

Potrivit ordonanţei de extindere a urmăririi, în sarcina acestora se efectuează urmărirea penală și pentru fals intelectual, care se adaugă infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și favorizarea infractorului, reținute anterior în sarcina celor trei judecătoare.

Pentru toate cele trei infracţiuni menţionate (fals intelectual, abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și favorizarea infractorului), s-a pus în mişcare acțiunea penală, pe motiv că există probe din care rezultă presupunerea rezonabilă cu privire la săvârşirea faptelor.

Cu referire la infracţiunea de fals intelectual, în documentul sus menționat s-a reţinut că cele trei judecătoare au falsificat, cu prilejul redactării, decizia penală nr. 381 din 22 februarie 2012, pronunţată în dosarul nr. 9972/2/2011. Decizia viza admiterea contestației în anulare depuse de Nuţu (fost Staicu) Dinel față de o hotărâre prin care, anterior, un alt complet al aceleiași instanțe îl condamnase definitiv la pedeapsa închisorii pe o durată de 7 ani.

Falsificarea s-a realizat prin atestarea unor fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului constând în aceea că au consemnat, în mod nereal, că obiectul tuturor dosarelor penale luate în considerare la invocarea autorităţii de lucru judecat a avut la bază aceeaşi sesizare, cu acelaşi conţinut, aceeaşi situaţie de fapt (cesiune de creanţe şi obţinerea de credite), acelaşi prejudiciu (107.175.372.000 lei, respectiv 80.536.563.000 lei), aceleaşi părţi, aceleaşi societăţi comerciale, acelaşi probatoriu, aceeaşi parte civilă (Banca Internaţională a Religiilor S.A.).

În afara conceperii unui adevăr contrafăcut, cele trei judecătoare au transformat calea de atac extraordinară a contestaţiei în anulare într-o prelungire a procesului penal, creând practic un nou grad de jurisdicţie, respectiv un al patrulea grad de jurisdicţie, neprevăzut de lege.

Ca urmare a admiterii contestației în anulare, Nuțu (fost Staicu) Dinel a obținut un avantaj patrimonial, constând în desființarea obligațiilor civile, în cuantum de 18.839.684,5 lei, către Banca Internaţională a Religiilor și în anularea obligației de a executa pedeapsa definitivă din dosarul penal nr. 14165/4/2006, în care acesta fusese condamnat pentru complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor,în formă continuată.

Sursa: Prompt Media

Adaugă un Comentariu

*