Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 23, 2022
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » FĂRĂ CONCEDIU! Prefecţii şi şefii din MAI nu au voie la zile libere pe perioada campaniei electorale

FĂRĂ CONCEDIU! Prefecţii şi şefii din MAI nu au voie la zile libere pe perioada campaniei electorale 

videoconferinta prefectura dambovita

În această noapte debutează campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie. Pentru a se asigura că legea va fi respectată, vicepremierul Gabriel Oprea – ministrul Afacerilor Interne a anunţat astăzi, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii şi şefii tuturor structurilor MAI, că în următoarele 30 de zile aceştia vor avea interzis la concedii şi zile libere.

„Aştept din partea dumneavoastră profesionalism, implicare şi intransigenţă în raport cu orice competitor electoral. Vreau să vegheaţi la respectarea legii şi să daţi dovadă de echidistanţă şi imparţialitate. Orice persoană care încalcă legea şi rămâne nepedepsită înseamnă neîndeplinirea sarcinilor de serviciu. Nu voi tolera niciun fel de abatere”, a spus vicepremierul Gabriel Oprea.

CITEŞTE ŞI: „Inflaţie de candidaţi pentru fotoliul de la Cotroceni. Vezi lista completă!”

Pentru buna desfăşurare a campaniei electorale, vor fi angrenate 30.000 de forţe de ordine, iar în ziua votului vor fi la datorie peste 50.000 de cadre din structurile Ministerului Afacerilor Interne.

În România, vor fi organizate 18.550 de secţii de votate, plus cele 294 din străinătate, şi vor fi distribuite 94.220 de ştampile cu menţiunea „VOTAT”.

În competiţia electorală din 2 noiembrie s-au înscris 14 candidaţi.

Adaugă un Comentariu

*