Știri, Muntenia-Sud, România|joi, martie 4, 2021
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » Federaţia Naţională Pro Agro se întăreşte cu încă două organizaţii

Federaţia Naţională Pro Agro se întăreşte cu încă două organizaţii 

Foto: recolta.eu

Asociaţia Crescătorilor de Albine din România (ACA) și Asociația Română de Biomasă și Biogaz (ARBIO) sunt cei mai noi membri ai Federaţiei Naţionale PRO AGRO, întărind astfel poziţia federaţiei în raport cu administraţia naţională şi cea europeană. Astfel, PRO AGRO este formată astăzi din 16 organizaţii reprezentative în sectorul agricol.

“Asociația Crescătorilor de Albine din România este cea mai mare asociație la nivel național, structura sa acoperind întreaga țară, prin filialele județene și magazinele «APICOLA». ACA este membru APIMONDIA din 1958, iar de atunci s-a dezvoltat și perfecționat continuu creând un sistem integrat unic de învățământ, cercetare, producție și valorificare”, a declarat Alexandru Jurconi, președintele PRO AGRO.

Despre ARBIO, președintele PRO AGRO a spus că este o organizație în plină ascensiune, reprezentată în Asociația Europeană pentru Biogaz (EBA) și Asociația Europeană pentru Biomasă (AEBIOM), sectorul Bioenergetic (Biocombustibili, Bioetanol, Biofertilizatori Biomasa, Biogazul și Digestia Anaerobă,) fiind în strânsă corelare cu sectorul agrozootehnic și necesar pentru creșterea competitivității și rentabilității producătorilor din agricultură și industria alimentară românească.

Adaugă un Comentariu

*