Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, septembrie 24, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FEMEI CU INIŢIATIVĂ: „Şanse şi drepturi egale”, un proiect pentru eliminarea discriminării pe piaţa muncii

FEMEI CU INIŢIATIVĂ: „Şanse şi drepturi egale”, un proiect pentru eliminarea discriminării pe piaţa muncii 

femei cu initiativa 1

Femeile din regiunile Centru, Sud-Est Dobrogea și Sud Muntenia, respectiv din județele Brașov, Covasna, Ilfov, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Buzău, Vrancea și municipiul București vor putea beneficia de un proiect cu fonduri europene nerambursabile prin care se urmăreşte prevenirea discriminării de gen pe piaţa muncii, în scopul asigurării accesului egal la ocupare și dezvoltare profesională.

„Şanse şi drepturi egale” este un proiect implementat de Patronatul Femeilor de Afaceri aş Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din Municipiul București, în parteneriat cu SC Projob Profile din Târgovişte, First Job School din Braşov şi Consult Meridian din Buzău. Grupul tinta vizat de actiunile proiectului este format din: 920 de femei, 20 manageri ai autoritatilor publice locale si central, 70 de persoane ce apartin personalului institutiilor publice, locale si central, 60 operatori si 15 experti din mass-media, 20 de persoane din cadrul organizatiilor societatii civile din regiunile pe care le acopera proiectul.

femei cu initiativa 3

Se vor furniza servicii de calificare pentru 736 de femei, dar şi servicii suport pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale şi iniţierea unei afaceri pe cont propriu. De asemenea, proiectul facilitează accesul pe piața muncii a grupurilor vulnerabile, 160 de persoane din grupul ţintă fiind persoane în căutarea unui loc de muncă – şomeri, iar 20% dintre aceştia fiind de etnie romă.

Proiectul „Șanse și drepturi egale!” oferă servicii de consiliere profesională și analiză a nevoilor individuale de formare profesională. Aceste activități se realizează în cadrul unor ședințe de consiliere, folosind chestionare de analiză de nevoi, chestionare de evaluare psiho-socială și formulare de stabilire a traseului profesional.

Se vor pune la dispoziţia persoanelor care aparţin grupului ţintă următoarele cursuri gratuite şi acreditate: Competenţe Antreprenoriale; Contabilitate in partida simpla; Formator; Confectioner asamblor articole textile; Babysitter; Ingrijitoare batrani la domicililu; Lucrator in comert; Coafor; Cosmetica; Operator introducere, validare si prelucrare date; Formator; Transator; Lucrator salubrizare; Lucrator la prelucrare a produselor din lemn; Ingrijitoare copii; Brutar.

Detalii găsiţi pe site-ul de promovare a proiectului: www.femeicuinitiativa.ro.

femei cu initiativa 2

 

Adaugă un Comentariu

*