Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, noiembrie 17, 2018
Sunteți Aici Home » UNIUNEA EUROPEANĂ » Femeile şi bărbaţii, acces egal la activităţile din pescuit şi acvacultură

Femeile şi bărbaţii, acces egal la activităţile din pescuit şi acvacultură 

minodora cliveti

Măsura a fost luată în Parlamentul European, cu scopul de a dezvolta rolul femeii în domeniul pescuitului şi acvaculturii şi a le încuraja să participe in toate aspectele politicii in materie de pescuit.

In amendamentele depuse, europarlamentarul Minodora Cliveti, raportor din partea grupului Socialistilor si Democratilor, a pus accentul pe necesitatea dezvoltarii si diversificarii economice a regiunilor piscicole, realizarea unor conditii de egalitate a accesului femeilor si barbatilor la activitatile legate de pescuit, incurajarea antreprenoriatului feminin si sprijinirea crearii si functionarii organizatiilor de femei in domeniu.

“O problema în acest domeniu este invizibilitatea muncii depusă de femei in domeniul pescuitului și al activităților conexe, munca realizata de cele mai multe ori ca o completare a muncii depuse de partenerul de viata, fara un salariu fix si fara asigurari sociale.

Consider ca rolul femeilor in domeniul pescuitului si acvaculturii trebuie recunoscut si revalorizat, iar femeile trebuie ajutate sa iasa din invizibilitate prin acordarea unei recunoasteri juridice si sociale aferenta muncii prestate.

Astfel femeile vor fi încurajate sa practice aceasta activitate care le va asigura un statut si venituri proprii precum si o mai mare independenta”, a declarat europarlamentarul Minodora Cliveti.

Răspuns la Femeile şi bărbaţii, acces egal la activităţile din pescuit şi acvacultură

  1. pescuit

    Da, mi se pare o masura bine venita, mai ales ca femeile par tocmai prezente in concursurile de profil, in special in zona pescuitului la crap. O initiativa de laudat.

     

Adaugă un Comentariu

*