Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 3, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » FENOMEN: 298 de copii din judeţul Dâmboviţa au fost abuzaţi! Câte alte cazuri sunt neştiute?

FENOMEN: 298 de copii din judeţul Dâmboviţa au fost abuzaţi! Câte alte cazuri sunt neştiute? 

Foto: www.cronicadeiasi.ro

„Ziua Mondială de Prevenire a Abuzului asupra Copilului” se sărbătorește în fiecare an pe 19 noiembrie, iar în data de 20 noiembrie 1989 a fost semnată Convenţia ONU cu privire la drepturile copilului, această zi devenind „Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului”.  Marcarea acestor zile este un bun prilej de a reaminti că drepturile copilului încă sunt încălcate, iar cât timp există cazuri de abuz şi violenţă asupra copiilor, precum și cazuri de neglijare a nevoilor fizice şi psiho-emoţionale ale copilului, atunci trebuie să existe și semnale de alarmă privind acest fenomen.

În judeţul Dâmboviţa, în primele nouă luni ale anului 2014, au fost înregistrate la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, 298 de cazuri de abuz, neglijare şi exploatare a copilului. Dintre acestea, 13 au reprezentat cazuri de abuz fizic, 18 abuz emoţional, 9 abuz sexual, 3 exploatare sexuală, 45 exploatare pentru comitere infracţiuni şi 210 cazuri de neglijare în familie.

Potrivit DGASPC Dâmboviţa, 106 copii au fost preluaţi în regim de urgenţă, iar 192 copii beneficiază de servicii de consiliere psihologică în familie sau cazurile sunt monitorizate de către autorităţile publice locale. Din cei 298 copii abuzaţi, neglijaţi, exploataţi, 220 au domiciliul în mediul rural şi 78 în mediul urban.

Adaugă un Comentariu

*