Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, ianuarie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FENOMEN: Pădurea dintre Dâmboviţa şi Prahova cade sub securea hoţilor! Silvicultorii sunt ameninţaţi cu moartea

FENOMEN: Pădurea dintre Dâmboviţa şi Prahova cade sub securea hoţilor! Silvicultorii sunt ameninţaţi cu moartea 

Foto: nazone.ro

Silvicultorii dâmboviţeni au mari probleme cu hoţii care atacă în partea de nord-est a judeţului, în zona satului Mărginenii de Jos, comuna Filipeştii de Târg, spre Câmpina, judeţului Prahova, pe teritoriul forestier administrat de Ocolul Silvic Moreni. Indivizi violenţi, oameni care nu mai au frică de nimic au trecut la devastarea pădurilor private aflate în paza silvicultorilor dâmboviţeni. Este vorba de circa 300 de hectare.

Din câte ne informează directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa – inginer Costel Preda, situaţia pare a fi critică. Un pădurar care avea în pază codrii din perimetrul fierbinte dintre Dâmboviţa şi Prahova şi-a dat demisia de frica hoţilor, dar mai ales din cauza stricăciunilor pe care aceştia le produc.

Conducerea Direcţiei Silvice Dâmboviţa a solicitat sprijin de la poliţişti şi jandarmi. De zile în şir, şeful Ocolului Silvic Moreni – ing. Ovidiu Ţugui şi subordonaţii săi patrulează în zona vizată de grupul infracţional. Noaptea trecută, hoţii nu au mai dat atacul. Personalul ocolului, sprijinit de jandarmi şi poliţişti, au vegheat pădurile.

Oamenii legii au pornit pe urmele răufăcătorilor. Se pare că este vorba de un grup format din cinci-şase bărbaţi romi, din satul Mărginenii de Jos, toţi cu antecedente penale, indivizi deosebit de violenţi, care s-au dedat la acte de ameninţări la adresa pădurarilor şi familiilor acestora.

Unul dintre angajaţii Ocolului Silvic Moreni, Ştefan Curelea, a fost bătut de tâlhari. Omul vrea să îşi dea demisia de frică să nu i se întâmple lucruri mai grave. Trăieşte în aceeaşi aşezare cu infractorii, care nu s-au sfiit să meargă să-l ameninţe în faţa locuinţelor, să îi arunce cu pietre în geamuri şi să îi strige că îl omoară, că îl mută din localitate, dacă nu îi lasă în pace. Acelaşi comportament l-au avut şi faţă de alţi angajaţi silvici.

Ing. Ovidiu Ţugui crede că este vorba de o filieră bine organizată, hoţii sunt doar veriga văzută, cei care taie lemnul şi îl plasează rapid.

Pădurile prahovene din apropierea satului Mărginenii de Jos au fost rase, acum s-au mutat în codrii păziţi de pădurarii dâmboviţeni. Aşteptăm şi reacţia Poliţiei. Se pare că hoţii, până acum, nu prea au fost deranjaţi de autorităţi.

padure 1 padure 2 padure 3

 

Adaugă un Comentariu

*