Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 9, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » FENOMEN: Supracontroalele nu-i sperie nici pe „naşi”, nici pe călători! Un sfert din pasageri sunt frauduloşi

FENOMEN: Supracontroalele nu-i sperie nici pe „naşi”, nici pe călători! Un sfert din pasageri sunt frauduloşi 

Foto: wikimedia.org

CFR Călători se află în cădere liberă nu doar din cauza managementului neperformant şi necalat pe realităţile româneşti, ci şi din cauza călătorilor, obişnuiţi din vremuri de mult apuse, să circule „cu naşul”, adică să nu cumpere bilet, ci să vâre în buzunarul controlorului doi-trei lei, în funcţie de distanţa parcursă. Ce-i drept, şi ceferiştii acceptă mita. Ba sunt unii care se uită întrebător la cetăţenii care călătoresc cu bilet de tren.

Navetiştii care s-au orientat mai mult de nevoie spre transportul în comun cu microbuze, mult mai aglomerat şi lipsit de confort, acuză faptul că CFR-ul a tot mărit preţul la bilete şi cursele sunt puse anapoda.

„Este posibil, domnule, să dai pe un bilet de tren până la Târgovişte mai mult ca la autobuz? Păi, ce, trenul este privat? De ce nu se gândesc la popor? Dacă ar avea preţuri mici la bilete, toată lumea şi-ar cumpăra, nu ar mai circula cu naşu şi nici cu microbuzul, claie peste grămadă”, ne-a spus, revoltat, un navetist pe ruta Titu-Târgovişte.

La ultimul control efectuat pentru depistarea călătorilor frauduloşi, un sfert din cei verificaţi nu aveau bilete de tren, dar situaţia deja nu mai surprinde pe nimeni. De fiecare dată, controlul trece, năravurile rămân. Şi ale cetăţenilor, dar şi ale conductorilor de tren, obişnuiţi cu şpaga.

Sunt voci care susţin că o parte din banii adunaţi de „naşi” ajunge până sus, la minister, sub formă de taxe sau plocoane. Şi, apoi, am văzut poliţişti pe tren chiar şi atunci când naşii acceptă şpaga! Ce-i drept, oamenii legii nu stau lângă controlor, dar sunt în vagoane…

Adaugă un Comentariu

*