Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 27, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » FENOMEN: Urşii dau atacul la stânele din nordul judeţului Argeş!

FENOMEN: Urşii dau atacul la stânele din nordul judeţului Argeş! 

Sursa foto: www.ideal-travel.ro

Autorităţile argeşene caută soluţii pentru gestionarea problemei urşilor care atacă stânele din nordul judeţului, cauzând pagube importante. În acest sens, prefectul Mihail Oprescu a convocat, luni – 31 septembrie, o întâlnire cu reprezentanţii tuturor instituţiilor abilitate să acţioneze în acest domeniu, respectiv: Direcţia Silvică, Direcţia Agricolă, Garda de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Comisariatul de Regim Silvic şi Cinegetic, plus Primăria Rucăr, pe teritoriul căreia s-au semnalat atacurile urşilor.

Potrivit prefectului Mihail Oprescu, administraţia din Rucăr a manifestat o atitudine fermă, convocând la timp comisia pentru constatarea şi evaluarea pagubelor. Echipele mixte care s-au deplasat în teren au identificat nouă cazuri de atacuri ale urşilor la stâne, consemnate în procese verbale şi dosare de despăgubiri, ce au fost înaintate Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Măsuri stabilite la finalul întâlnirii pe care a organizat-o Prefectura Argeş:
– Întocmirea în cel mai scurt timp de către gestionarii fondurilor de vânătoare a documentațiilor necesare și înaintarea acestora către Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor în vederea aprobării derogărilor necesare de recoltare a cotei speciei de vânat care a provocat pagubele (urs).
– Direcția Silvică Argeș să procedeze la recoltarea vânatului în special din fondurile cu probleme;
– Gestionarii fondurilor de vânătoare să realizeze cotele de recoltă aprobate anual, în ultimii ani constatându-se faptul că în zona Rucăr acest lucru nu s-a întâmplat așa cum rezultă din informarea Comisariatului de Regim Silvic și Cinegetic Ploiești;
– Realizarea comunicării permanente cu cetățenii de către reprezentanții primăriilor implicate în vederea informării cu privire la demersurile efectuate de către instituțiile publice cu atribuții în domeniu, sub coordonarea Instituției Prefectului – județul Argeș.

Răspuns la FENOMEN: Urşii dau atacul la stânele din nordul judeţului Argeş!

 1. liv

  Ca si in cazul cainilor, institutiile publice vad doar o singura rezolvare EXTERMINAREA!
  Mai are Romania experti, isi mai pune cineva problema cauzelor care determina un asemenea compartament?
  Taierile ilegale de paduri, patrunderea in habitatul natural al ursilor,imputinarea hranei prin colectorii de fructe de padure, braconajul etc…
  Ati auzit de programul international de prezervare a biodiversitatii?

  Hai cu pusca la vanare de trofee!

   

Adaugă un Comentariu

*