Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 22, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FESTIVAL: Actorii târgovişteni au încântat publicul din Reşiţa cu spectacolul Othello!

FESTIVAL: Actorii târgovişteni au încântat publicul din Reşiţa cu spectacolul Othello! 

Foto by Sorin Radu (sorinradu.ro)

Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte a participat cu spectacolul Othello, în regia lui Suren Shahverdyan, la cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional „Scena ca o stradă” – Reşiţa 2017. Cunoscutul jurnalist din Banat – Matei Mircioane a notat că spectacolul prezentat de Teatrul Tony Bulandra s-a detaşat de toate celelalte şi a căzut în mijlocul festivalului reşiţean ca un pumn bine definit.

„Am întâlnit, la ieşirea din sala Palatului Cultural, spectatori care au exclamat: Am văzut cel mai bun spectacol din festival! Liviu Cheloiu, în rolul lui Othello, a fost monumental, convingător, expresiv, cum au fost, de altfel, şi ceilalţi actori care au contribuit din plin la realizarea unui spectacol clasic prin liniile de forţă, modern prin nuanţe şi scenografie”, a scris Matei Mircioane.

Povestea lui Othello a continuat următoarea seară, în data de 14 februarie, pe scena Teatrului Theodor Costescu din Drobeta Turnu Severin, în fața unui public foarte numeros (în jur de 800 de persoane) care a răsplătit cu aplauze îndelungate parcursul scenic al actorilor.

CITEŞTE ŞI: Othello, un labirint al zbuciumului uman descifrat cu talent la Târgovişte

Şi dacă Othello a călătorit… înspre vest, „Gaițele” au mers înspre est și nord și au poposit cu tot alaiul la Focșani, în data de 30 ianuarie, pe scena Teatrului Pastia și, pe 31 ianuarie, la Centrul Cultural Reduta din Brașov. Spectacolul Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște a împărțit bună dispoziție, a amintit publicul că e important să ne privim autoironic și a făcut, încă o dată, dovada calităților interpretitive ale actorilor teatrului târgoviștean, alături de cei invitați, cu nume sonore: Florina Cercel, Carmen Tănase, Virginia Rogin, Carmen Ionescu.

„În tot acest timp, la sediul teatrului, pregătirile sunt în toi pentru patru noi producții: Pasărea de foc, un spectacol de Irina Niculescu, bazat pe muzica lui Igor Stravinsky și pe povestea lui Ivan Tsarevici „Pasărea de foc și Kaschei, magicianul cel rău”. Un alt titlu este Piatra din casă, după Vasile Alecsandri, în regia lui Corneliu Jipa, urmat de două spectacole de Mc Ranin, Nunta lui Figaro de Beaumarchais și Mofturile lui Nenea Iancu, după I.L. Caragiale”, se arată într-un comunicat remis de Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte.

Adaugă un Comentariu

*