Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, septembrie 22, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FESTIVAL: „Crizantema de Aur” 2015, lista interpreţilor ce vor fi premiaţi în această seară

FESTIVAL: „Crizantema de Aur” 2015, lista interpreţilor ce vor fi premiaţi în această seară 

conferinta crizantema de aur

Iată-ne în ultima zi a Festivalului Naţional de Interpretare a Romanţei „Crizantema de Aur”, ediţia 2015. Repetiţiile pentru Gala Laureaţilor sunt în toi. Concurenţii au aflat deja de la membrii juriului care dintre ei vor urca în această seară pe scenă. Nu ştiu însă ce premiu au obţinut.

Potrivit maestrului Voicu Enăchescu – preşedintele juriului, laureaţii „Crizantemei de Aur” – ediţia 2015 vor fi: Cristina Mihaela Dan (Târgovişte), Rodica Pop Seling (Zalău), Ilie Constandache (Botoşani), Ionuţ Boacheş (Constanţa), Andrei Ştefăneţ (Republica Moldova) şi Adrian Ioachim Stănilă (Braşov).

„Din punct de vedere artistic, al interpreţilor, a fost cam la fel ca ediţia de anul trecut. Nici mai rău, nici mai bine. Din păcate, prezenţa la preselecţii a fost puţin chinuită. S-au făcut preselecţii în mai multe locuri din ţară, dar numărul persoanelor care sunt preocupate de acest gen muzical se pare că este în scădere”, a precizat preşedintele juriului.

Şi chiar dacă sunt din ce în ce mai puţini interpreţi de romanţă, la fel şi iubitori, Festivalul Naţional „Crizantema de Aur” va rezista peste timp. Nu sunt motive să se oprească, spune maestrul Voicu Enăchescu, mai ales că şi edilii oraşului s-au arătat entuziasmaţi în această privinţă.

„Am fost foarte plăcut surprins de ambianţa creată pentru desfăşurarea acestei a 48-a ediţie a «Crizantemei de Aur». Cred că sunteţi întru totul de acord cu mine că organizatorii au făcut eforturi deosebite pentru ca atmosfera să fie una foarte propice unui concurs de asemenea an vergură”, a punctat maestrul Voicu Enăchescu.

Membrii juriului au dat astăzi explicaţii şi sfaturi interpreţilor care s-au considerat cumva nedreptăţiţi, cu precădere acelora care au fost premiaţi în cadrul ediţiilor anterioare ale „Crizantemei de Aur” şi care nu înţelegeau de ce nu se regăsesc printre câştigătorii de anul acesta, având în vedere că nu au cântat mai prost. În final, au înţeles decizia, chiar dacă erau dezamăgiţi. Au înţeles că nu au fost mai slabi, ci doar că alţii au fost mai buni, au înţeles că trebuie să cânte romanţă din plăcere, nu cu gândul la un premiu, au înţeles că trebuie să-şi provoace permanent limitele.

Adaugă un Comentariu

*