Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 23, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FESTIVAL: Crizantema de Aur, regal muzical în Cetatea Târgoviştei

FESTIVAL: Crizantema de Aur, regal muzical în Cetatea Târgoviştei 

crizantema-2

Festivalul Național Crizantema de Aur a ajuns anul acesta la cea de-a 49 ediție. Optimişti, organizatorii vor să îl reanime, să-l transforme într-un regal cultural de prima mână. Director al Festivalului este Alina Mavrodin Vasiliu, iar regia și scenografia îi aparţin lui Mihai Constantin Ranin. Decorul este simplu, dar plin de viață, încărcat cu crizanteme și împresurat de vraja luminilor calde, de toamnă.

Astă-seară, în a doua zi a concursului de interpretare, pe scenă au urcat pentru a încânta publicul meloman și, în mod special, cele două juriuri, Vasilica Dima Tătaru (Bacău), Liliana Cornilă (Constanța), Maria Stângă (Constanța), Maria Catrina Petcu (Brașov), Georgeta Plută (Alba), Alexandra Știrban (București) și Cristina Neacșu (Târgoviște).

crizantema-1

Interpreții au fost acompaniați de orchestra „Dor românesc”, dirijată de Ștefan Cigu. De admirat, prestația inegalabililor prezentatori, actorii Miruna Ionescu și Silviu Biriș. În a doua jumătate a serii, s-a consumat concursul de creație, iar, în pauze, au avut loc lansări de carte.

Recitalurile celei de-a doua zile a Crizantemei au fost susținute de Alina Mavrodin Vasiliu și Alin Oprea și trupa Talisman.

Mâine, pe scena „Crizantemei de Aur” de la Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte se va consuma, în vii emoții, Gala Laureaților concursurilor de interpretare și creație.

crizantema-3

Adaugă un Comentariu

*