Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 6, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FESTIVAL-CONCURS: „Moştenirea Văcăreştilor”, un drum bine croit prin istoria culturii româneşti

FESTIVAL-CONCURS: „Moştenirea Văcăreştilor”, un drum bine croit prin istoria culturii româneşti 

mostenirea vacarestilor 2

În ciuda vicisitudinilor vremii, Festivalul-Concurs Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor” îşi continuă drumul prin istorie. Evenimentul, ajuns la cea de-a 46 ediţie, a fost organizat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Biblioteca I.H. Rădulescu, Centrul Judeţean de Cultură, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” şi Societatea Scriitorilor Târgovişteni.

Deschiderea oficială a avut loc, astăzi, la Muzeul de Artă din Târgovişte, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu, care a mulţumit scriitorilor târgovişteni pentru implicare în organizarea festivalului de literatură, mereu parteneri de nădejde în toate activităţile culturale desfăşurate în judeţ. Adrian Ţuţuianu i-a felicitat pe toţi concurenţii şi în mod deosebit pe cei premiaţi.

„Vreau să vă spun că mă bucură foarte mult participarea atâtor oameni de cultură din România şi din Republica Moldova. Nu vine decât să sublinieze valoarea concursului în sine şi, în acelaşi timp, să ne permită nouă ca şi în ani următori să continuăm această tradiţie care nu face altceva decât să consolideze statutul de capitală culturală, cel puţin în regiune, a municipiului Târgovişte. Aici a funcţionat prima universitate din Ţara Românească, aici s-au tipărit primele cărţi. Locul care se cuvine Târgoviştei este acela de capitală a culturii”, a spus Adrian Ţuţuianu.

Juriul festivalului de literatură îl are ca preşedinte pe academicianul Mihai Cimpoi – din Republica Moldova. Secretarul juriului este scriitorul Mihai Stan, directorul editurii Bibliotheca Târgovişte.

VEZI AICI CÂŞTIGĂTORII EDIŢIEI 2014

Din completul de preselecţie care „judecă” lucrările concurenţilor fac parte George Coandă – poezie, Corin Bianu – proză, Victor Petrescu – eseu, George Toma Veseliu – teatru.

Din juriul naţional fac parte Tudor Cristea, Iulian Filip, Florentin Popescu, Aurel Maria Baros. Din cele spuse de directorul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa – Ionuţ Lăscaie reiese că la „Moştenirea Văcăreştilor” au trimis lucrări 118 autori.

Au existat şi surprize. Cinci concurenţi au fost eliminaţi fiindcă nu au respectat regulamentul festivalului de literatură, aveau vârsta peste 40 de ani, iar unul dintre „scriitori” a fost depistat de juriu că a copiat întreaga lucrare de pe internet. Participă la concurs şi autori din Republica Moldova.

mostenirea vacarestilor 1

Răspuns la FESTIVAL-CONCURS: „Moştenirea Văcăreştilor”, un drum bine croit prin istoria culturii româneşti

  1. vasile

    cine sunt castigatorii de anul acesta?

     

Adaugă un Comentariu

*