Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, februarie 26, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FESTIVAL: Premii pentru dâmboviţenii care au urcat pe scenă la Cernăuţi, Ucraina

FESTIVAL: Premii pentru dâmboviţenii care au urcat pe scenă la Cernăuţi, Ucraina 

Foto: Victor Mihalache

Doi copii din judeţul Dâmboviţa, membri în „Clubul Victorioşilor” coordonat de soţii Viorica şi Victor Mihalache, au încântat juriul celei de-a XII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor Românesc „În grădina cu flori multe” organizat la Cernăuţi, în Ucraina, în acest week-end.

„Alex Garzia (7 ani), aflat la prima participare la un concurs de o asemenea anvergură, a cucerit juriul şi publicul şi a obținut Premiul II, iar Roxana Clopotaru (17 ani), a primit Diploma de Finalist. Amândoi au cântat pentru prima oară acompaniați de o orchestră populară. Delegația pentru deplasarea în Ucraina a mai cuprins-o pe Andreea Iancu, în chip de temerar driver şi de mamă a micuțului Alex. Au fost vizitate numeroase obiective turistice din România şi Ucraina”, explică Victor Mihalache – conducătorul grupului.

Festivalul Internaţional de Folclor Românesc „În grădina cu flori multe” a fost organizat de Centrul pentru Cultură şi Artă Românească de la Cernăuți, în parteneriat cu Consiliile Județene Suceava şi Iaşi. Evenimentul s-a bucurat de o participare numeroasă şi de multe aprecieri. Componenţii „Clubului Victorioşilor” urmează să efectueze o deplasare în Georgia, de asemenea, pentru participare la un festival internaţional.

Foto: Victor Mihalache

Foto: Victor Mihalache

Adaugă un Comentariu

*