Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 9, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FESTIVAL: “Sărbătoarea florilor de mai” de la Alunişu devine tradiţie în judeţul Dâmboviţa

FESTIVAL: “Sărbătoarea florilor de mai” de la Alunişu devine tradiţie în judeţul Dâmboviţa 

sarbatoare alunisu 5

Sâmbătă, 30 mai 2015, s-a consumat în satul Alunişu, din judeţul Dâmboviţa, cea de-a V-a ediţie a Festivalului “Sărbătoarea florilor de mai”. Acţiunea s-a bucurat anul acesta de prezenţa a 45 de familii plecate din sat în urmă cu mai bine de 60 de ani.

Cu gândul la înaintaşi, ziua a început cu o vizită la cimitir, unde au fost depuse flori şi s-au aprins lumânări. Apoi, localnicii l-au întâmpinat cu căldură pe preotul Ştefan Adrian, care va sluji şi în satul vecin – Slobozia, ce aparţine tot de comuna Cornăţelu. Împreună cu noul paroh, s-au stabilit şi principalele obiective de viitor: refacerea clopotniţei şi a bibliotecii bisericii; achiziţionarea de cărţi religioase; montarea unui sistem de alarmă, plus camere video pentru asigurarea integrităţii sfântului lăcaş; construirea unei alei de la poartă până la intrarea în biserică şi montarea a şase stâlpi de iluminat.

Programul a continuat cu o vizită la pădure şi tradiţionalul meci de fotbal. Atmosfera s-a încins de-a binelea când bunătăţile tradiţionale româneşte au început să sfârâie pe grătar, iar muzica de sărbătoare a retrezit amintirile din copilărie, participanţii povestind cu haz întâmplări pe care le credeau uitate, dar care, iată, le-a redat fericirea.

sarbatoare alunisu 1 sarbatoare alunisu 2 sarbatoare alunisu 3 sarbatoare alunisu 4 sarbatoare alunisu 6 sarbatoare alunisu 7sarbatoare alunisu 8

Adaugă un Comentariu

*