Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 12, 2020
Sunteți Aici Home » RELIGIE-CULTURĂ » Festivalul Internaţional de Folclor a ajuns la cea de-a XVI-a ediţie

Festivalul Internaţional de Folclor a ajuns la cea de-a XVI-a ediţie 

„Oraşul Târgovişte este mândru că găzduieşte de atâţia ani Festivalul Internaţional de Folclor, care reprezintă o piatră de temelie în ceea ce priveşte păstrarea culturii şi tradiţiilor. Târgoviştea va avea întotdeauna porţile deschise în faţa tuturor celor care-i calcă pragul cu gânduri bune”. Sunt cuvintele cu care i-a întâmpinat astăzi primarul Gabriel Boriga pe artiştii care vor urca pe scena amenajată în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor timp de cinci zile.

În semn de preţuire, edilul Târgoviştei le-a înmânat cadouri de suflet, care să le amintească peste ani de Cetatea celor 33 de voievozi. Nici oaspeţii nu s-au lăsat mai prejos şi i-au adus primarului insemnele oraşelor şi ţărilor pe care le reprezintă în concurs – Italia, Turcia, Bulgaria şi Republica Moldova.

De la ora 18.00, se organizează deja tradiţionala paradă a folcloriştilor, pe traseul Gară-Bulevardul Carol I-Bulevardul Mircea cel Bătrân-Calea Domnească-Bulevardul Libertăţii-Piaţa Mihai Viteazul, unde se va deschide la ora 19.00, cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor.

Adaugă un Comentariu

*