Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 22, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FESTIVITATE: Ministrul Educaţiei deschide anul universitar 2015-2016 la Târgovişte

FESTIVITATE: Ministrul Educaţiei deschide anul universitar 2015-2016 la Târgovişte 

calin oros, rector UVT

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, va fi prezent, pe 1 octombrie 2015, la festivitatea de deschidere a anului universitar organizată la Târgovişte. Alegerea nu este întâmplătoare, având în vedere că Universitatea Valahia este singura instituţie de învăţământ superior de stat din România care a reuşit să construiască un campus în anii de după revoluţia din decembrie 1989. Sorin Câmpeanu va fi însoţit, spune rectorul Călin Oros, de o delegaţie importantă de demnitari şi oameni cu putere de răspundere în domeniul educaţiei. Manifestările vor debuta la ora 12:30.

Universitatea Valahia din Târgovişte începe noul an şcolar cu 7.200 de studenţi, 300 de cadre didactice şi 20 de cercetători. Au fost admişi în anul I de studiu 1.359 de studenţi, 945 dintre aceştia pe locuri fără taxă. Această cifră de şcolarizare împinge Universitatea Valahia deasupra instituţiilor de învăţământ superior din Piteşti şi Ploieşti. De altfel, în ciuda perioadei critice pe care o traversează România de câţiva ani, Universitatea Valahia nu a înregistrat o scădere a numărului de candidaţi admişi, spune rectorul Călin Oros.

Judeţul Dâmboviţa s-a aflat în atenţia opiniei publice şi la deschiderea anului şcolar, pe 14 septembrie 2015, datorită faptului că preşedintele Klaus Iohannis a ales pentru acest moment Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte, despre care a spus că trebuie să inspire modul de reorganizare a învăţământului românesc. 

 

Adaugă un Comentariu

*