Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, august 7, 2020
Sunteți Aici Home » ECONOMIE » FINANŢARE: 265 de milioane de euro, realocaţi de Comisia Europeană pentru IMM-uri şi cercetare

FINANŢARE: 265 de milioane de euro, realocaţi de Comisia Europeană pentru IMM-uri şi cercetare 

Corina Creţu - comisar european pentru politică regională (Sursa foto: www.euractiv.ro)

Comisia Europeană a aprobat, pe 20 iulie 2016, transferul a 265 de milioane de euro în interiorul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” 2007 – 2013, pentru proiecte performante din cadrul axelor prioritare „Un sistem de producţie inovativ şi eco-eficient” și „Cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare pentru competitivitate”. Banii provin din domenii în care România a întâmpinat dificultăţi de implementare, potrivit Centrului Europe Direct Târgovişte.

„Prin această decizie, România beneficiază de o şansă în plus pentru finanţarea domeniilor de succes din Programul Operaţional Sectorial «Creşterea Competitivităţii Economice». Cele două axe prioritare, ce vor primi finanţare în plus, au funcţionat bine şi au depăşit plafonul de investiţii prevăzut iniţial. Cu ajutorul acestui transfer de fonduri, aprobat de Comisia Europeană, proiecte de succes vor beneficia de sprijin financiar european, ceea ce va ridica povara de pe bugetul naţional. Comisia Europeană şi autorităţile române vor continua să depună împreună toate eforturile pentru ca banii din perioada de programare 2007-2013 să fie folosiţi la maximum în România”, a precizat Corina Creţu – comisarul european pentru politică regională.

Adaugă un Comentariu

*