Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 24, 2018
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » FINANŢARE: 2,9 milioane de lei pentru asfaltarea a cinci străzi din Voineşti!

FINANŢARE: 2,9 milioane de lei pentru asfaltarea a cinci străzi din Voineşti! 

Dănuţ Gabriel Sandu - primar comuna Voineşti

Încă un deziderat al primarului comunei Voineşti, Gabriel Dănuţ Sandu, se apropie de materializare! Edilul a semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale un contract de finanţare în valoare de 2.994.269 de lei. Banii vor fi folosiţi pentru modernizarea reţelei de drumuri de interes local. Proiectul aprobat se înscrie în Programul Naţional de Dezvoltare Locală, subprogramul Modernizarea Satului Românesc. Vor fi asfaltate străzile Gogeşti, Aldescu, Moruju, Morii şi Bisericii, toate din satul Voineşti.

Tot în acest an, în comuna Voineşti au fost modernizate, tot cu fonduri guvernamentale, alte cinci străzi: Bazinului de Apă, Păpuşeşti (sat Voineşti), Valea Teodoreştilor, Ţânculeşti şi Valea Mare (Gemenea Brătuleşti). În total – 6 km, plus 32 de podeţe transversale, şanţuri betonate şi un zid de sprijin în lungime de 30 metri. Separat, Primăria amenajează, cu resurse financiare proprii, şi cele 250 de podeţe de acces în gospodării.

„Este încă un pas important pe care l-am făcut pentru dezvoltarea localităţii noastre, prin reabilitarea infrastructurii rutiere. Vrem ca, în cel mult doi ani, să avem toate drumurile din Voineşti refăcute, asfaltate, fiecare stradă, fiecare uliţă, să arate ca la carte. Voineşti este o comună de oameni gospodari, muncitori şi merită să aibă o imagine europeană, civilizată”, a declarat, pentru Incomod Media, primarul Gabriel Dănuţ Sandu.

În paralel, administraţia comunei Voineşti a depus în această lună încă trei proiecte pe care speră să le implementeze cu fonduri europene nerambursabile, prin Grupul de Acţiune Locală „Valea Ialomiţei” şi prin Programul Operaţional Regional:
– Centru de zi pentru elevi, în satul Gemenea-Brătuleşti. Proiectul vizează reabilitarea clădirii existente în satul Gemenea Brătuleşti (fost punct de colectare taxe şi impozite), prin înfiinţarea unui cabinet de psihologie, a unei săli de lectură unde elevii îşi vor efectua şi temele sub supravegherea unui cadru didactic, a unui cabinet de informatică şi amenajarea, în curte, a unui spaţiu de joacă. Valoarea investiţiei este 420.000 lei.
– Asfaltarea tuturor aleilor din târgul săptămânal. Valoarea investiţiei este de 490.000 lei, din care 200.000 lei reprezintă fonduri nerambursabile şi 290.000 lei vor fi alocaţi din bugetul local al comunei.
– Înfiinţare centru de zi pentru persoane vârstnice în satul Manga. Prin acest proiect, fosta şcoală cu clasele I-IV, desfiinţată în anul 2009 şi aflată acum într-o stare avansată de degradare, va fi reabilitată, cu încălzire centrală şi grupuri sanitare la interior. Se vor amenaja aici un cabinet de psihologie, o sală pentru jocuri recreative şi una pentru lectură de care să se bucure vârstnicii din comună. În curte vor fi montate aparate pentru exerciţii de recuperare neuromotorie. Valoarea totală a investiţiei va fi de aproximativ 1.000.000 lei, din care 2% – contribuţie din bugetul local.

Adaugă un Comentariu

*