Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, aprilie 5, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » FINANŢARE: Fondul de Mediu sprijină infrastructura de apă şi canal din Dâmboviţa

FINANŢARE: Fondul de Mediu sprijină infrastructura de apă şi canal din Dâmboviţa 

voinesti 1

Preşedintele Fondului de Mediu a efectuat astăzi o vizită de lucru în Dâmboviţa. Însoţit de şeful judeţului, Adrian Gearâp a inspectat o serie de lucrări de infrastructură implementate cu sprijinul financiar al AFM. Prima oprire a fost la Poiana, unde se lucrează la canalizare, obiectiv realizat, după cum a spus primarul Marian Şerban, într-un procent de 85%. Edilul speră ca, până la sfârşitul lunii octombrie, să fie definitivat. Reţeaua de canalizare se întinde pe 18,8 kilometri şi va deservi toate gospodăriile din comună.

poiana

De la Poiana s-a mers la Mătăsaru, unde, tot cu bani de la Administraţia Fondului de Mediu, este montată reţeaua de canalizare, a cărei valoare este de circa 95 de miliarde de lei vechi. Câţiva dintre cetăţenii prezenţi la întâlnirea de lucru păreau nemulţumiţi. Oamenii spuneau, pe bună dreptate, că li s-a luat de praful care le-a făcut viaţa amară în această vară. Primarul i-a asigurat că lucrările vor fi încheiate până la sfârşitul toamnei, iar bucata de drum prăfuit de circa un kilometru, până la DN 7, va fi reabilitată şi asfaltată. Cei 7,5 kilometri de reţea de canalizare reprezintă doar 50% din necesarul localităţii.

Adrian Ţuţuianu, simţind oarece unde de nelinişte în rândul unora dintre cei prezenţi, poate dirijate politic, a ţinut să le amintească oamenilor că, în ultimii ani, comuna Mătăsaru a beneficiat de foarte multe proiecte de infrastructură şi că, pe vremea lui Florin Popescu, localitatea nu a fost băgată în seamă.

lucrari apa-canalUrmătoarea oprire, la Voineşti, unde a fost inaugurat sistemul centralizat de canalizare. Valoarea totală a proiectului a fost de 4,4 milioane de lei noi.

„Lungimea reţelei de canalizare este de 7,8 km. Staţia de epurare are o capacitate de lucru de circa 300 mc pe zi. Aş putea spune că este cel mai important proiect realizat la nivelul comunei Voineşti. 300 de gospodării sunt branşate deja la sistemul de canalizare. În Consiliul Local ne-am dat acordul pentru a preda sistemul Serviciului Public Judeţean de Apă şi Canal”, a explicat Dănuţ Gabriel Sandu – primarul comunei Voineşti.

Adrian Gearâp i-a felicitat pe edilul Voineştiului pentru implementarea proiectului într-un timp relativ scurt şi pe preşedintele Consiliului Judeţean pentru implicare şi pentru faptul că urmăreşte cu mare atenţie derularea proiectelor la nivelul judeţului.

voinesti 2

„În Dâmboviţa avem 16 lucrări finanţate prin Fondul de Mediu, cu o valoare de peste 63 de milioane de lei. Ne dorim să vedem anul acesta cât mai multe proiecte finalizate. Ne pregătim pentru anul viitor, tot pentru apă şi canalalizare, să vedem ce putem finanţa. Trebuie să vă gândiţi că, după apă şi canalizare, trebuie să ştim cum vom gestiona deşeurile unei localităţi. Să avem nişte planuri bine întocmite. Pe partea de inundaţii, vom lansa sesiuni de proiecte pentru zonele cu risc”, a precizat preşedintele Administraţiei Fondului de Mediu.

Ultima vizită în teren s-a consumat în comuna Vlădeni, unde există în lucru un alt proiect derulat cu sprijin financiar oferit de AFM.

Adaugă un Comentariu

*