Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 7, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » FINANŢARE: Primăria Pucioasa a obţinut 21,4 milioane de lei pentru dezvoltarea infrastructurii turistice

FINANŢARE: Primăria Pucioasa a obţinut 21,4 milioane de lei pentru dezvoltarea infrastructurii turistice 

semnare contract pucioasa 2

Primarul oraşului Pucioasa – Constantin Ana şi directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia – Liviu Muşat au semnat astăzi, 1 noiembrie 2017, contractul de finanţare prin care administraţia de la Pucioasa primeşte 21.429.171,23 lei pentru dezvoltarea infrastructurii turistice. Proiectul va fi implementat în următoarele 48 de luni şi vizează refacerea totală a infrastructurii rutiere în Pucioasa Sat, unirea cu strada Carierei şi crearea unei centuri a oraşului.

semnare contract pucioasa 3

De asemenea, vor fi modernizate opt străzi din zona centrală (Avram Iancu, Aleea Ardealului, Libertăţii, Dacia, Stadionului, 1 Decembrie 1918, Libertăţii şi Bulevardul Gării), se va achiziţiona mobilier stradal şi se vor reface trotuarele, pentru unele dintre ele urmând să se folosească asfalt colorat care să imprime aspectul de staţiune. Totodată, vor fi create două parcuri, la gară şi pe strada stadionului, şi va fi achiziţionat un trenuleţ auto, care va asigura legătura cu punctele de interes din staţiunea Pucioasa. Staţia principală de plecare-sosire a fost stabilită în piaţeta gării, care va fi amenajată corespunzător.

„Este un proiect la care s-a muncit foarte mult. Nu ascund faptul că l-am găsit început de fosta administraţie. Noi doar l-am prelucrat, l-am şlefuit şi, credeţi-mă, îmi aduc şi acum aminte cu fior că ultimul document, avizul de la Drumurile Naţionale, l-am luat cu o zi înainte de termenul final pentru a depune documentaţia.

Satisfacţia este cu atât mai mare, cu cât punctajul este unul uimitor – 91,4 puncte. Nu ştiu câte proiecte din ţară mai sunt cu un asemenea punctaj, la o asemenea valoare. Abia aştept să începem procedurile pentru organizarea licitaţiei pentru execuţie. Îmi doresc să avem parte de o concurenţă foarte corectă şi foarte serioasă şi sper să nu mai avem problemele pe care Pucioasa le-a avut cu celelalte proiecte europene.

Ştiu că aşteptarea a fost foarte mare, ştiu că oamenii îşi doreau să vadă lucrurile mai repede realizate în acest oraş, dar dintr-un buget de dezvoltare de de 1 m ilion de euro pe an nu poţi să faci mare lucru. Este un proiect de 21 de milioane de lei, câştigat, şi îmi doresc din suflet să reuşim să atragem toţi cei 113 milioane de lei pe care i-am solicitat prin cele opt proiecte pe care le-am depus până astăzi în cadrul Programului Operaţional Regional”, a declarat Constantin Ana – primarul oraşului Pucioasa.

PREZENTARE DETALIATĂ PROIECT

semnare contract pucioasa 4La rândul său, directorul ADR Sud Muntenia a punctat că Pucioasa nu doar că a deschis contractarea în cadrul Axei 7.1, dar are şi cel mai mare proiect depus până acum la nivelul Regiun ii Sud Muntenia în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii turistice.

„La Pucioasa, avem oameni care întreabă permanent, care solicită puncte de vedere şi acest lucru nu poate fi decât de bun augur pentru modul cum se va derula proiectul în viitor, având în vedere că am parcurs prima jumătate şi urmează jumătatea mai grea, mai plină de responsabilităţi. ADR Sud Muntenia va fi alături de Primăria Pucioasa, alături de echipa de implementare a proiectului, aşa încât să se finalizeze în bune condiţii”, a precizat Liviu Muşat – directorul ADR Sud Muntenia.

Au fost prezenţi la Pucioasa, cu prilejul semnării contractului de finanţare, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea, vicepreşedintele Alin Manole şi parlamentarii care au sprijinit efectiv administraţia publică locală să poată depune documentaţia în timp util – deputaţii Corneliu Ştefan şi oana Vlăducă şi senatorul Adrian Ţuţuianu. În sală, s-au aflat consilierii locali ai oraşului, cărora primarul Constantin Ana le-a mulţumit pentru implicare, precum şi numeroşi directori ai unor instituţii deconcentrate de la nivelul judeţului.

semnare contract pucioasa 5

„Este un eveniment excepţional. Sunt cinci milioane de euro, bani care vor schimba fundamental faţa aşezării. Realizarea infrastructurii este extrem de importantă, pentru că reprezintă prima carte de vizită a oricărei staţiuni turistice. Apoi vin serviciile medicale, cele de agrement şi alte lucruri care dau consistenţă noţiunii de staţiune turistică. Îl felicit pe domnul primar, pentru că, într-adevăr, a muncit foarte mult. Ştiu că sunt pregătite mai multe proiecte, am discutat continuu despre ele. Marea problemă nu este semnarea contractului de finanţare, ci implementarea corectă a proiectului”, a spus senatorul Adrian Ţuţuianu, care a atras atenţia că trebuie căutate surse de finanţare şi pentru obiectivele incluse în masterplanul naţional de turism: refacere zonă de agrement, construire bază de tratament şi amenajare zonă de agrement pe lacul de acumulare.

La final, primarul Constantin Ana a mărturisit că, până în vara anului 2018, administraţia de la Pucioasa urmează să mai depună spre finanţare cel puţin alte şapte proiecte şi i-a rugat pe cetăţenii oraşului să le înţeleagă zbaterea, să aibă răbdare şi să-i sprijine.

semnare contract pucioasa 1

Adaugă un Comentariu

*