Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, februarie 26, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » FINANŢARE: Primăria Voineşti a obţinut fonduri nerambursabile pentru alte două proiecte!

FINANŢARE: Primăria Voineşti a obţinut fonduri nerambursabile pentru alte două proiecte! 

Dănuţ Gabriel Sandu - primar comuna Voineşti

Investiţiile de utilitate publică şi socială curg pe bandă rulantă în comuna Voineşti. Edilii au semnat în data de 6 februarie, la Centrul Regional Pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale 3 Sud Muntenia, două proiecte deosebit de importante pentru comunitate. Localitatea a primit finanţare nerambursabilă pentru „Reabilitarea, dotarea şi refuncţionare clădire existentă în centru de consiliere psiho-socială, pentru copii, în satul Gemenea-Brătuşeşti”. Valoarea investiţiei este de 437.768 de lei (4,37 miliarde de lei vechi).

„Noua instituţie va avea în structură un cabinet de psihiologie destinat copiilor, un laborator de informatică, sală de lectură, unde copiii, după cursurile de la şcoală, vor studia supravegheaţi de un cadru specializat şi îşi vor pregăti temele. De asemenea, în incinta centrului, vom amenaja şi un părculeţ de joacă şi destindere.

Prin implementarea acestui proiect, ne-am propus să creştem calitatea şi performanţa sistemului educaţional din localitatea noastră. Venim în sprijinul părinţilor care, prinşi în problemele generate de lucrările de sezon din livezi sau care au diferite slujbe, vor avea siguranţa că, pentru câteva ore, copiii lor vor fi supravegheaţi, ajutaţi să-şi facă temele şi antrenaţi în diverse activităţi educative”, ne-a precizat Dănuţ Gabriel Sandu – primarul comunei Voineşti.

Lucrările vor demara în cel mai scurt timp şi vor fi finalizate în acest an.

Cel de-al doilea proiect vizează „Modernizarea prin asfaltare a târgului existent în satul Voineşti”. Proiectul are o valoare de 465.565 de lei (4,65 miliarde de lei vechi), din care cheltuielile eligibile sunt de 219.909 lei, restul reprezentând aport financiar de la bugetul local.

„Târgul de la Voineşti este unul dintre cele mai vechi de pe Valea Dâmboviţei. Nu vrem să pierdem această tradiţie, ba, dimpotrivă, dorim să dezvoltăm activitatea de mic comerţ care se desfăşoară aici. Avem tot ce ne trebuie pentru a asigura condiţii optime celor care vin aici cu diferite mărfuri alimentare sau nealimentare. Mai aveam nevoie de asfaltarea aleilor din incinta târgului. Acum, realizăm şi acest obiectiv şi totul va fi ca la carte”, ne-a spus edilul de la Voineşti.

Răspuns la FINANŢARE: Primăria Voineşti a obţinut fonduri nerambursabile pentru alte două proiecte!

  1. mc

    bine ca asfaltati targul, in timp ce pe toate ulitele din comuna se inoata prin noroaie…

     

Adaugă un Comentariu

*