Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 18, 2022
Sunteți Aici Home » ÎNVĂŢĂMÂNT » FINANŢARE: Programul „Educatie, burse, ucenicie si antreprenoriat pentru tineri” 2014 – 2021, la start!

FINANŢARE: Programul „Educatie, burse, ucenicie si antreprenoriat pentru tineri” 2014 – 2021, la start! 

marius nica - ministru fonduri europene k

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, a semnat, săptămâna aceasta, acordul pentru programul “Educație, burse, ucenicie și antreprenoriat pentru tineri”, finanțat în cadrul Granturilor SEE si norvegiene 2014-2021, care va contribui la o mai bună mobilitate a studenților și a personalului din învățământul superior din România, asigurând fonduri şi pentru acțiuni dedicate educației terțiare și instruirii vocaționale a tinerilor.

„Este primul acord pe care îl semnăm la nivelul Granturilor SEE și norvegiene 2014-2021, din totalul de 12. Prin semnarea sa, începem implementarea efectivă a programului, iar un prim apel dedicat studenților urmează a fi lansat în prima parte a lunii decembrie 2017. Felicit echipa Punctului Naţional de Contact şi pe cea a Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (operator de program) pentru eforturile depuse, care au făcut posibilă finalizarea procesului de programare și alături de care vom lansa oficial programul, în 5 decembrie. Le doresc mult succes și să obțină rezultate la fel de bune ca și în perioada de programare 2009-2014”, a declarat ministrul delegat Marius Nica.

În cadrul perioadei de programare 2014-2021, România beneficiază, de o alocare de 502,5 milioane euro, ce sprijină proiecte în domenii precum dezvoltare locală și combaterea sărăciei, îmbunătățirea situației romilor, sănătate publică, inovare, mediu de afaceri și IMM-uri, sectorul ONG, cercetare și educație, eficiență energetică, energie regenerabilă și mediu, patrimoniu și schimb cultural, justiție, servicii corecționale și afaceri interne. Informații suplimentare pot fi găsite pe paginile www.eeagrants.ro, www.eeagrants.org și www.eea4edu.ro.

Adaugă un Comentariu

*