Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 23, 2018
Sunteți Aici Home » OPINII » Fiscalizăm şi praful de pe tobă!

Fiscalizăm şi praful de pe tobă! 

ion obagila 1Se întâmplă ceva ciudat în ograda social-democrată. Lucrurile încep să scape de sub control. Busola nu mai arată nordul! Bâjbâie. Proasta comunicare şi aroganţa caracteristică acestei formaţiuni, de care nu a reuşit să scape în atâţia amar de ani de stat în opoziţie, încep din nou să deranjeze.

Punerea carului înaintea boilor, scoaterea în faţă a unor indivizi consideraţi buni comunicatori dar care, prin simpla lor apariţie, enervează, iar când mai şi vorbesc, e jale şi bulibăşeala provocată de legea salariului unic au născut o criză, au stimulat nervul naţiunii, au creat loc unui val de nemulţumiri care, deocamdată, nu s-a urnit. Ferească Dumnezeu să se pornească!

În loc să găsească o soluţie de liniştire a apelor, mai marii PSD au mai scos pe piaţă o noutate: impozitul pe gospodărie. Îîîuuu! Unii teoreticieni ai partidului, în frunte cu purtătorul de cuvânt Adrian Dobre, un tip pe care nu-l prinde de loc această funcţie şi am argumente destule să-mi susţin afirmaţia, dar mă voi ocupa de acest lucru altă dată, au ieşit să spună ce ne aşteaptă. Cum va trebui să ne ţinem contabilitatea în casă, sub plapumă, să planificăm câte cafele vom bea, cu lapte sau fără, cursurile de dans, vacanţele şi… praful de pe tobă. Dacă nu ştim să ne numărăm chibriturile, ne vor ajuta consultanţii financiari, şi ei bugetari! Câteva mii vor fi. Ce poveste!

Nea Gheorghe de la Glodeni, când a auzit şi văzut la televizor că se mai cloceşte o maşinărie de stors bani, ceva ţuţ ca în America, s-a închinat şi a scuipat în sân de trei ori cel puţin, apoi a şuierat printre cei doi dinţi din faţă: „piei satană, pe cine am votat”!

Faptul că PSD scanează acum ţara şi caută să ochiască ce a mai rămas netaxat şi neimpozitat nu e de bine. Nu există bani pentru salariile mărite şi supermărite ale tuturor bugetarilor? Până şi doamna Olguţa de la Craiova a afirmat calm, dur: „fiscalizăm tot”. Fugi d-aci!

Acum să vedem ce se va întâmpla cu programul de guvernare, ne-am pus speranţe în el! Arăta bine. Parcă acolo nu am dat peste impozitul pe gospodărie şi alte prăjiturele coapte aşa, la foc iute. Aveţi grijă ce faceţi, cum umblaţi cu răbdarea poporului, că vă daţi foc nu numai la cuptorul în care pregătiţi legile, ci şi la valiză!

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*