Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, august 14, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FLAGRANT: Mită la Finanţele Publice Dâmboviţa! Inspector fiscal, reţinut de procurorii DNA

FLAGRANT: Mită la Finanţele Publice Dâmboviţa! Inspector fiscal, reţinut de procurorii DNA 

finante-dambovita k

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 06.10.2015, ora 19:45, până la data de 07.10.2015, ora 19:45, a inculpatului RADU GHEORGHE, inspector superior în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Potrivit DNA, la data de 17 septembrie 2015, inculpatul Radu Gheorghe, în calitate de inspector superior în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița, a pretins de la administratorul unei întreprinderi individuale (denunțător în cauză), suma de 2.500 lei, din care a primit cu acea ocazie o primă tranșă de 500 lei, în sensul favorizării sale în legătură cu o inspecție fiscală efectuată la întreprinderea respectivă. În același context, la data de 18 septembrie 2015, inculpatul a pretins de la aceeași persoană produse agricole (diverse legume estimate la valoarea de 84 lei) pe care le-a primit trei zile mai târziu.

La data de 06 octombrie 2015, inculpatul Radu Gheorghe a fost surprins în flagrant de către procurorii anticorupție după ce a primit de la persoana denunțătoare cea de-a doua tranșă a sumei pretinse, respectiv 2.000 lei.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului de Informații și Protecție Internă.

Inculpatului Radu Gheorghe i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat la data de 07 octombrie 2015, la Tribunalul Prahova, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Adaugă un Comentariu

*