Știri, Muntenia-Sud, România|marți, octombrie 16, 2018
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » FONDURI: 359 de milioane de euro pentru proiecte de cooperare interregională și învățare de politici publice

FONDURI: 359 de milioane de euro pentru proiecte de cooperare interregională și învățare de politici publice 

Foto: legestart.ro

Comisia Europeană a adoptat un nou program de cooperare interregională, care urmăreşte îmbunătățirea modului de aplicare a politicilor și programelor de dezvoltare regională. Sunt vizate, în special, investițiile care stimulează creșterea economica, crearea de locuri de muncă și cooperarea teritorială.

Cu un buget de 359 de milioane de euro pentru perioada 2014-2020, Interreg Europe finanțează două tipuri de proiecte: proiecte de cooperare interregională și platforme de învățare de politici publice. Este vorba de patru domenii considerate de importanță majoră pentru politica regională: cercetare și inovare, competivitatea IMM-urilor, economie cu emisii scăzute de carbon și folosirea eficientă a resurselor de mediu.

Programul va permite autorităților publice naționale, regionale și locale și altor actori de importanță regională să facă schimb de bune practici și de idei privind realizarea politicilor publice și să găsească soluții practice pentru a îmbunătăți strategiile care se adresează cetățenilor.

Sunt eligibile autorități publice naționale, regionale și locale și organizații private non-profit cu personalitate juridică din toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, plus Norvegia și Elveția.

Autoritatea de Management a programului este Consiliul Regional Nord-Pas de Calais (Franţa). În România, Autoritatea Națională este Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Direcția Programe de Cooperare Teritorială Europeană.

Adaugă un Comentariu

*