Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, august 8, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FONDURI: 74 de milioane de euro pentru decontaminarea ariilor poluate cu petrol

FONDURI: 74 de milioane de euro pentru decontaminarea ariilor poluate cu petrol 

Foto: bbsoft.ro

Comisia Europeană a aprobat o investiție de 74,3 milioane de euro în cadrul Fondului European de Dezvoltare Regională, pentru curățarea mai multor arii contaminate cu produse petroliere din diferite județe ale României. Datorită acestui proiect, România va putea să își respecte obligațiile în domeniul protecției mediului, prin această investiție contribuindu-se la remedierea daunelor severe aduse mediului și la combaterea poluării. În plus, vor fi reduse riscurile ecologice implicate de poluarea cu astfel de produse. Toate aceste măsuri vor îmbunătăți considerabil calitatea vieții cetățenilor români și vor spori siguranța pe termen lung a locuitorilor din zonele aflate în vecinătatea ariilor decontaminate. Pe durata implementării proiectului vor fi create 30 de locuri de muncă.

„Acest proiect demonstrează modul în care fondurile structurale îmbunătățesc viața de zi cu zi a cetățenilor prin ameliorarea condițiilor de viață din regiunile și orașele în care locuiesc. Prin reabilitarea ariilor contaminate de-a lungul timpului cu petrol, acest proiect va ameliora standardele de viață și mediu pentru locuitorii României, aducând beneficii nu numai din punctul de vedere al protecției mediului la nivel local, ci și al siguranței persoanelor și, pe termen lung, al dezvoltării economiei locale”, a declarat comisarul european pentru politica regională Johannes Hahn.

Contribuția Uniunii Europene va însuma 74,3 milioane de euro dintr-o investiție totală de 119,7 milioane de euro. Ea va fi acoperită prin FEDR în cadrul axei prioritare 2 „Dezvoltarea sistemelor de gestionare integrată a deșeurilor și de reabilitare a ariilor contaminate istoric”, ca parte integrantă a programului operațional de mediu al României. Proiectul urmează a fi implementat până la sfârșitul anului 2015.

Adaugă un Comentariu

*