Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 22, 2020
Sunteți Aici Home » SĂNĂTATE » FONDURI: Comisia Europeană alocă suplimentar 24,4 milioane de euro pentru cercetarea bolii Ebola

FONDURI: Comisia Europeană alocă suplimentar 24,4 milioane de euro pentru cercetarea bolii Ebola 

Foto: i2.cdn.turner.com

Comisia Europeană a anunțat joi alocarea din bugetul UE pentru cercetare a 24,4 milioane euro pentru cercetări în domeniul bolii cauzate de virusul Ebola. Finanțarea va fi direcționată către cinci proiecte, de la testarea unui potențial vaccin în cadrul unui trial clinic de mare amploare, la testarea unor compuși existenți și noi în tratamentul bolii Ebola.

„Suntem într-o cursă în care timpul se scurge în defavoarea noastră și trebuie să abordăm situația atât din perspectiva urgenței, cât și a soluționării ei pe termen lung. Prin urmare, am plăcerea să anunț că vor fi puse la dispoziție fonduri suplimentare în valoare de 24,4 milioane euro, care vor accelera câteva dintre cele mai promițătoare cercetări vizând crearea de vaccinuri și de tratamente”, a declarat președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso.

Profesorul Peter Piot, directorul Facultății de igienă și medicină tropicală din Londra (London School of Hygiene and Tropical Medicine), unul dintre descoperitorii virusului Ebola, a reacționat la anunțul finanțării.

„Apreciez foarte mult acțiunea hotărâtă a Comisiei de a sprijini o serie de trialuri clinice și de studii vizând virusul Ebola ca parte a contribuției Europei de a pune capăt crizei cauzate de acest virus, care deja a pus capăt vieții unui număr atât de mare de persoane”, a spus Piot.

Adaugă un Comentariu

*