Știri, Muntenia-Sud, România|luni, septembrie 20, 2021
Sunteți Aici Home » SOCIAL » FONDURI: Metroul din Bucureşti se extinde cu bani europeni. Vezi câte staţii noi se construiesc!

FONDURI: Metroul din Bucureşti se extinde cu bani europeni. Vezi câte staţii noi se construiesc! 

Foto: redesteptarea.ro

Comisia Europeană a aprobat o investiție de 409,5 milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) pentru extinderea magistralei 5 a metroului din București. Acest proiect presupune construirea a 6,7 km de linie de metrou cu 10 stații și un depou între Drumul Taberei și stația de metrou Eroilor.

Principalii beneficiari ai proiectului sunt cei 335.000 de locuitori din zona Drumul Taberei care vor fi în măsură să renunțe la transportul privat în favoarea transportului public curat. Sunt de așteptat 3.000 de locuri de muncă care vor fi create în timpul lucrărilor și 246 de locuri de muncă după ce proiectul va fi terminat.

Investiția va fi realizată prin programul politicii regionale al UE „Transport”, în cadrul axei prioritare „Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii naționale de transport, în scopul dezvoltării unui sistem național de transport durabil”.

Adaugă un Comentariu

*