Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, martie 23, 2019
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » FONDURI: Primăria Giurgiu a obţinut finanţare europeană pentru reabilitarea termică a blocurilor

FONDURI: Primăria Giurgiu a obţinut finanţare europeană pentru reabilitarea termică a blocurilor 

contract regio giurgiu

Primăria Giurgiu a semnat, pe 7 aprilie 2015, primul contract de finanţare a lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor din municipiu. Valoarea fondurilor europene nerambursabile pentru proiectul „Lucrări de intervenţii pentru creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe” depăşeşete 1,2 milioane de lei, la care se adaugă o contribuţie proprie a administraţiei locale de peste 1 milion de lei şi un sprijin din partea Guvernuui României în sumă de aproape 274.000 de lei.

Proiectul va fi impplementat în următoarele 8 luni şi vizează reducerea consumului de energie pentru încălzire cu cel puţin 40% şi limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră. Cele cinci blocuri, ce vor intra în programul de reabilitare, deservesc 167 de familii şi sunt situate în cartierul Policlinica, astfel: A5 (Aleea Alexandriei), U2 (strada 23 August), F40 (strada 23 August), U30 (strada N. Titulescu) şi 32 (Aleea Alexandriei).

Lucrările de reabilitare, ce implică şi refacerea faţadelor blocurilor, vor conduce la îmbunătăţirea condiţiilor de confort termic interior pentru locatari şi la reducerea pierderilor de căldură și a consumurilor energetice, precum şi a costurilor de întreţinere ale acestora pentru încălzire şi apă caldă menajeră.

contract regio giurgiu 1

Adaugă un Comentariu

*