Știri, Muntenia-Sud, România|luni, septembrie 16, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FONDURI: Primăriile din Ciocăneşti – Dâmboviţa şi Izvoarele – Giurgiu scapă de insolvenţă, cu bani de la Guvern!

FONDURI: Primăriile din Ciocăneşti – Dâmboviţa şi Izvoarele – Giurgiu scapă de insolvenţă, cu bani de la Guvern! 

primaria ciocanesti

Guvernul României a aprobat, în ședința de astăzi, o hotărâre pentru deblocarea financiară a 11 localități aflate în insolvență, în executare silită sau în imposibilitate de plată. În acest scop, va fi alocată din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului suma de 25,584 milioane lei.

Hotărârea are la bază solicitări ale autorităților administrației publice privind situațiile de blocaj financiar în care se regăsesc unele unități administrativ-teritoriale. Solicitările vizează 11 localități: Oraşul Aninoasa și Municipiul Lupeni (jud. Hunedoara), Comuna Izvoarele (jud. Giurgiu), Comuna Ciocăneşti (jud. Dâmbovița), Municipiul Reșița (jud. Caraș-Severin), Orașul Luduș (jud. Mureș), Comunele Teaca, Livezile, Budacu de Jos și Parva (jud. Bistrița-Năsăud), Comuna Dudeștii Vechi (jud.Timiș). În unele cazuri, este vorba de datorii și arierate acumulate timp de peste 5 ani.

Actul normativ prevede că decontarea sumelor se va realiza în baza documentelor justificative transmise de unitățile administrativ-teritoriale. Ordonatorii principali de credite ai bugetului local din fiecare localitate în cauză vor răspunde de modul de utilizare, în conformitate cu dispoziţiile legale, a sumelor repartizate.

Adaugă un Comentariu

*