Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 6, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » Fonduri Regio pentru îmbunătăţirea infrastructurii de învăţământ dâmboviţean

Fonduri Regio pentru îmbunătăţirea infrastructurii de învăţământ dâmboviţean 

contract ADR

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a semnat, în data de 23 ianuarie 2014, două noi contracte de finanţare în cadrul programului Regio, ce au ca obiectiv reabilitarea infrastructurii de învăţământ din judeţul Dâmboviţa.

Astfel, comuna Tărtăşeşti, în calitate de beneficiar, a accesat primele fonduri nerambursabile Regio în cadrul Axei prioritare 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.4 „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii pentru formarea profesională continuă” pentru proiectul „Reabilitare, modernizare şi extindere cu sală de gimnastică Şcoala Generală Tărtăşeşti, judeţul Dâmboviţa”. Contractul de finanţare are o durată de implementare de 19 luni, iar valoarea totală este de 4.434.416,42 lei, din care valoarea totală eligibilă a proiectului este de 3.418.162,50 lei (2.905.438,13 lei fonduri nerambursabile FEDR; 444.019,30 lei fonduri de la bugetul naţional; 68.705,07 lei cofinanţarea eligibilă a beneficiarului). Cu sprijin financiar nerambursabil Regio se vor executa lucrări de consolidare, reabilitare şi modernizare a clădirilor Şcolii Generale cu clasele I – VIII Tărtăşeşti, ce vor fi dotate cu echipamente specifice. De asemenea, proiectul vizează construirea unei săli de gimnastică, ce va fi dotată cu echipamente specifice, vestiare şi grupuri sanitare. Beneficiarii direcţi ai contractului sunt cei aproape 250 de elevi şi cadrele didactice care îşi desfăşoară activitatea în cadrul structurii de învăţământ obligatoriu.
Cel de-al doilea proiect pentru care s-a semnat contractul de finanţare vizează „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale – Colegiul Naţional <> Găeşti”.

Implementarea acestuia va creşte calitatea şi capacitatea infrastructurii educaţionale, determinând în acelaşi timp îmbunătăţirea accesului populaţiei şcolare din zonele limitrofe la învăţământul preuniversitar. Totodată, se va dota complet unitatea şcolară cu echipamente IT şi conectarea la internet de mare viteză.

Proiectul, al cărui beneficiar este oraşul Găeşti, are o durată de implementare de 20 de luni, iar valoarea totală este de 6.492.760,94 lei, din care valoarea totală eligibilă a proiectului este de 5.043.139,30 lei (4.286.668,41 lei fonduri nerambursabile FEDR; 655.608,10 lei fonduri de la bugetul naţional; 100.862,79 lei cofinanţarea eligibilă a beneficiarului).

Până în prezent, în judeţul Dâmboviţa au fost depuse în cadrul programului Regio 30 de proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale, din care s-au semnat contractele pentru 24 de cereri de finanţare, prin care se solicită fonduri nerambursabile în valoare totală de 135.511.612,28 lei.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Adaugă un Comentariu

*