Știri, Muntenia-Sud, România|marți, decembrie 10, 2019
Sunteți Aici Home » ECONOMIE » FONDURI: Uniunea Europeană pune la dispoziţia României 33 de miliarde de euro

FONDURI: Uniunea Europeană pune la dispoziţia României 33 de miliarde de euro 

Foto: statico.greenlab.ro

Corina Creţu – comisarul european pentru politică regională a lansat vineri – 7 noiembrie, la Bucureşti, alături de ministrul fondurilor europene Eugen Teodorovici, „Acordul de parteneriat” cu România pentru perioada 2014 – 2020, prin intermediul căruia ţara noastră poate accesa 33 de miliarde de euro.

„Fondurile europene sunt instrumentul cu ajutorul căruia Uniunea Europeană le predă lecția solidarității statelor membre. Noi, românii, trebuie să învățăm să ne dezvoltăm împreună, altfel nu ne vom dezvolta niciodată pe termen lung. Sunt convinsă că România va porni cu dreptul în accesarea celor 33 de miliarde de euro care pot contribui la reducerea decalajelor de dezvoltare și la relansarea economiei românești”, a declarat comisarul european Corina Creţu.

Sarcina principală pe care noul Acord de Parteneriat o trasează autorităților de management este să se asigure că banii europeni sunt cheltuiţi răspunzând nevoilor cetăţenilor europeni. Pentru România, prioritățile detaliate în document sunt următoarele:
1. Promovarea competitivităţii şi a dezvoltării locale
2. Crearea de locuri de muncă
3. Reducerea inegalităţilor prin programe de incluziune socială
4. Dezvoltarea infrastructurii
5. Creşterea eficienţei energetice şi protecţia mediului.

„Acordul de parteneriat reflectă eforturile comune ale țării noastre și ale Uniunii Europene depuse în vederea găsirii celei mai bune strategii de atingere a obiectivelor de reducere a decalajelor existente între regiuni, creştere a gradului de ocupare, a promovării incluziunii sociale şi educaţiei performante. Următorul pas pe care trebuie să îl facem este să ducem la bun sfârșit dialogul pe care autoritățile române îl au cu serviciile Comisiei pentru definitivarea programelor operaționale, astfel încât majoritatea acestora să fie adoptată până la finalul acestui an”, a precizat ministrul Eugen Teodorovici.

Adaugă un Comentariu

*