Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, octombrie 21, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » FOTBAL: Astra II Ciorani, adversara Aninoasei la baraj, a câştigat Cupa României din Prahova

FOTBAL: Astra II Ciorani, adversara Aninoasei la baraj, a câştigat Cupa României din Prahova 

Foto: tmpress.ro

FC Aninoasa a triumfat în liga a 4-a dâmbovițeană după o mare luptă cu Flacăra Moreni. Diferența a făcut-o meciurile directe, acolo unde echipa din Aninoasa a avut avantaj de un singur gol (golaveraj 4-3). Dar urmează un moment important în istoria echipei lui Constantin Maricescu. Meciul de baraj cu campioana județului Prahova, Astra II Ciorani. Confruntarea va avea loc la Sfântul Gheorghe, sâmbătă, 21 iunie, ora 17:00.

Trupa antrenată de Remus Gâlmencea se bazează pe paradele portarului Ionică Nicolae, pe sudura cuplului de fundași centrali Neagu-Pahonțu, pe travaliul de la mijlocul terenului a lui Rusu și, nu în ultimul rând, pe forța ofensivă a tridentului, Mirel Matei-Moțoi-I. Maican.

Atacanții din Aninoasa pot îngenunchia orice defensivă. Moțoi a marcat 32 de goluri, fiind golgheterul campionatului, iar Mirel Matei a bătut plasele porților adverse de 24 de ori. Cele două „guri de tun” pot face difernța cu formația prahoveană. De asemenea, Albu și Bogdan Matei sunt piese esențiale în angrenajul echipei.

Este de urmărit duelul dintre golgheterii dâmbovițeni şi puternicii fundași de la Astra II, Valentin Iordache și Ionuț Neagu, care-l protejează bine pe portarul Alexandru Catană.

Interesante vor fi și duelurile între fundașii echipei din Aninoasa, Vlăduț Nicolae, Neagu, Pahonțu, Albu cu Ciobanu (cel mai bun marcator de la Astra II) și antrenorul jucător, Valeriu Aristan. Aceștia sunt alimentați permanent cu baloane fructificabile de mijlocașii centrali, Gică Bărăgan și Gabi Munteanu.

În finala Cupei României, faza județeană, disputată la Strejnic, pe stadionul Conpet, Astra II Ciorani a învins cu 1-0 pe Petrolistul Boldești. Unicul gol al meciului a fost marcat de Butufei (min.83).

Sezonul trecut, Gloria Cornești a învins în meci de baraj, cu 1-0 (gol C. Calofir-54), pe CS Buftea, dar nu a participat la competiția din liga a 3-a. În 2011, Atletic Fieni învingea, la Mioveni, pe Forex Brașov, cu 4-2, după executarea loviturilor de departajare, dar a evoluat doar cinci etape în liga a treia și s-a lăsat.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*