Știri, Muntenia-Sud, România|marți, februarie 18, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » FOTBAL: Astra Giurgiu le-a luat steliştilor şi Supercupa României, folosind aceeaşi reţetă

FOTBAL: Astra Giurgiu le-a luat steliştilor şi Supercupa României, folosind aceeaşi reţetă 

Foto: realitatea.net

A început sezonul oficial cu finala din Supercupa României. Steaua și Astra s-au întâlnit pe Arena Națioanală în descurs de două luni, într-o finală. După ce le-a luat steliștilor și Cupa României, Astra le-a luat și Supercupa. Totul s-a întâmplat după aceeași rețetă. Egalitate după timpul regulamentar de joc, prelungiri și lovituri de departajare. Au lipsit însă eliminările. Astra a câștigat cu 5-3 (1-1), la loteria loviturilor de la punctul cu var. Pentru echipa din Ghencea au executat numai jucători de piciorul stâng, Keșeu, Pârvulescu, Latovlevici, Lucian Filip. Ultimul a fost singurul care a ratat, iar astralul Budescu a marcat golul decisiv. Portarul giurgiuvenilor, Silviu Lung Junior, a fost desemnat jucătorul meciului. În acest fel, trupa lui Ioan Nicolae a pus mâna și pe Supercupă. Este al doilea trofeu cucerit de echipa de pe malurile Dunării, după Cupa României. Readucerea lui Daniel Isăilă pe banca tehnică a Astrei a fost înspirată.

Acest succes i-a stricat debutul oficial pe banca tehnică a lui Costel Gâlcă. Sub comanda lui Gâlcă, Steaua nu arată ca pe vremea lui Reghencampf care a plecat la Al Hilal, în Arabia Saudită.

Campioana României în ultimile două ediții mai are de disputat două meciuri pe Național Arena, până la sfârșitul acestei luni. Cu Stromsgodset (Norvegia), în preliminarile Champions League, și cu Rapid București în campionat. A pierdut finala cu Astra, dar nu mai are voie să facă pași greșiți. Plecările lui Piovacari, Pintilii, Georgievschi, Kapetanos, Tătărușanu, dar și a lui Reghencamf și tot staful tehnic au slăbit substanția potențialul roș-albaștrilor. Îi așteaptă un sezon foarte greu cu confruntări pe patru fronturi.

Steaua nu are vârf de gura porții. Iancu nu este o soluție. Valeriu Argăseală și oamenii săi vor să-l ia pe senegalezul Diane, de la Juventus Torino. „Bătrâna Doamnă” l-a împrumutat pe atacantul de 22 de ani la Ajaccio (Franța) și Lierse (Belgia).

În rest, în fotbalul românesc este o mare brambureală. S-a schimbat șeful arbitrilor, Alexandru Deaconu, cu grecul Kyros Vasarras (48 ani). Arbitrul din Vechea Elada a ajutat naționala României să învingă Olanda, într-un meci disputat la Constanța și pe Rapid să bată pe Hamburg.

Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) va fi alcătuită din șapte membrii nu din nouă ca până acum. Situația Rapidului e incertă, Dinamo e în insolvență, iar marea majoritate a echipelor se afla pe marginea unei prăpăstii financiare. Noul președinte Răzvan Burleanu se zbate, dar nu realizează ceva concret pentru revigorarea fotbalului românesc.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*