Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, septembrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » FOTBAL: Chindia a spart gheaţa în campionat! Victorie cu emoţii la Mioveni

FOTBAL: Chindia a spart gheaţa în campionat! Victorie cu emoţii la Mioveni 

chindia - mioveni (1)

Chindia Târgovişte a obţinut vineri-seară prima victorie în campionat, după ce a învins în deplasare pe CS Mioveni cu scorul de 3-2. Succesul cu argeşenii a fost obţinut la capătul unui meci în care dâmboviţenii au condus la un moment dat la scor de neprezentare, iar pe final au tremurat serios până au intrat în posesia a toată zestrea de puncte pusă în joc. Cu Cherchez şi Popa în zi de graţie, echipa lui Nicu Croitoru a bifat o victorie importantă împotriva formaţiei din Mioveni şi a făcut într-o măsură uitate înfrângerile suferite cu CS Păuleşti şi U. Cluj în debutul sezonului.

Recital târgoviştean început de Cherchez

După un început echilibrat de joc, Cherchez a luat o acţiune pe cont propriu şi o aduce pe Chindia în avantaj (11), după ce şutul său din afara careului s-a oprit în stânga portarului Popescu. Deschiderea scorului i-a împins pe roş-albaştrii să prindă şi mai mult curaj pe „Orăşenescul” din Mioveni, iar pe final de repriză să „perforeze” din nou poarta adversă, prin Popa (40), care l-a executat pe Popescu din apropierea careului, la o gravă eroare a fundaşilor centrali argeşeni. La reluare, Chindia a continuat iureşul din primul act şi ridică scorul la 3-0, după ce Cherchez a reuşit „dubla” (48), la capătul unei execuţii de fineţe transformată din marginea careului.

chindia - mioveni (3)

Dâmboviţenii ocrotiţi de Zeiţa Fortuna

Euforia recitalului oferit la buturile argeşene a împins Chindia să ridice piciorul de pe pedala de acceleraţie, iar trupa lui Claudiu Niculescu să treacă încet şi sigur la conducerea ostilităţilor din teren. În minutul 53 argeşeni au redus din diferenţă prin Negoiţă, după ce Gârlea a ieşit greşit din poartă pe o centrare venită dintr-o lovitură de colţ. Printre atacurile fulminante ale Mioveniului, Popa a avut şansa de a închide meciul, dar scăpat singur cu Popescu trimite mingea puţin peste transversală, din 16 metri (63). După această mare ratare Chindia nu a mai contat în atac, iar argeşenii au „bombardat” permanent poarta lui Gârlea.

Rând pe rând, la şuturile lui Honciu (65), Ayza (66, 75), Răuţă (67), Iancu (74) şi Năstăsie (80), formaţia dâmboviţeană s-a aflat sub protecţia Zeiţei Fortuna şi scăpat miraculos fără să primească gol. În schimb, cu opt minute înainte de fluierul final, dâmboviţeanul Honciu a obţinut o lovitură de pedeapsă la un contact cu Gârlea, pe care Năstăsie l-a transformat cu mare precizie. Finalul de meci a fost trăit la cote maxime de Chindia, după ce Buhăescu şi Răuţă au ratat două mari ocazii de gol din careul târgoviştean. Pe stadionul din Mioveni, Chindia şi-a asigurat o victorie meritată, dar în acelaşi timp una neaşteptată şi cu multe emoţii.

Cherchez, omul meciului

În disputa cu CS Mioveni, Cherchez a fost din nou cel mai bun jucător din angrenajul Chindiei, aşa cum s-a văzut şi în disputa cu U. Cluj. „13-ul” târgoviştean a reuşit să încrie o „doppieta”, să ofere numeroase pase utile colegilor şi să recupereze foarte multe mingi din picioarele fundaşilor adverşi. La capitolul opus, s-au aflat Martac, Cruceru şi portarul Gârlea. Primul a fost depăşit total de Ayza, iar al doilea a fost de nerecunoscut la mijlocul terenului. În schimb, Gârlea chiar dacă a avut câteva intervenţii bune în actul secund a greşit grav la ambele goluri. La Mioveni, evoluţii modeste s-au văzut şi în dreptul lui Voinea şi Stoica, jucători din linia mediană a terenului.

chindia - mioveni (2)

CS Mioveni – Chindia Târgovişte 2-3 (0-2)

Marcatori: Negoiţă (53), Năstăsie (82 – pen)/ Cherchez (11, 48), Popa (40).

CS Mioveni: Popescu – Torişte, Negoiţă, B. Stoica (69 Năstăsie), E. Stoica – Mazilu (46 Honciu), Răuţă, Marinescu, Ayza – Nilă (46 Iancu), Buhăescu. Antrenor: Claudiu Niculescu

Chindia: Gârlea – Martac, Vătavu, Ispas, C. Dinu (76 L. Mihai) – Cruceru, Anton, Voinea (82 B. Vasile), Stoica – Popa, Cherchez (88 Parghel). Antrenor: Nicu Croitoru.

Stadion „Orăşenesc”. Spectatori: 2500.

Au arbitrat: Horia Mladinovici (Bucureşti) – Alexandru Mihăilă (Rm. Vâlcea) şi Marian Duţă (Şirineasa – VL). Arbitru de rezervă: Cătălin Pană. Observatori FRF: George Bădescu (Bucureşti) şi Fevronia Ion (Craiova).

Cartonaşe galbene: Marinescu (39), Răuţă (90+4)/ Martac (23).

Ionuţ Parghel

chindia - mioveni (4)

Adaugă un Comentariu

*