Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, februarie 8, 2023
Sunteți Aici Home » SPORT » FOTBAL: Chindia Târgovişte este lovită de boală. Vor găsi asociaţii doctorul potrivit?

FOTBAL: Chindia Târgovişte este lovită de boală. Vor găsi asociaţii doctorul potrivit? 

Foto: 2.bp.blogspot.com

În ultimii doi ani, Chindiei i-a mers greu. A retrogradat în ediția 2012-2013, iar un an mai târziu a ratat promovarea în liga a 2-a, în dauna echipei Furtuna Poiana Câmpina. Simptomele bolii au apărut și în această vară, când majoritatea jucătorilor din nucleul de bază au părăsit gruparea din Vechea Cetate de Scaun. Trioul de antrenori, Silviu Dumitrescu – Vasile Sică Bârgeș – George Păsărică, nu mai este agreat de asociați. Bugetul este destul de firav, datorii sunt mari, iar obiectivul, locurile 1-5, nu-i deloc îndrăzneț. De la o echipă alcătuită din jucători autohtoni nu poți avea pretenții. Chindia se mai poate vindeca, dar chirurgul care ar putea interveni pentru a alina durerea, pare de negăsit.

Dincolo de numirea unor antrenori sau a unui președinte, Chindiei îi trebuie jucători valoroși, cu talent și sclipire, care să aibă vigoare și să nădușească pentru culoarile clubului. Un „croitor”, cât ar fi el de priceput, nu poate face un costum de gală din pânza de doc. Trebuie la cârma Chindiei un antrenor care să aibă știința unică de a se apropria de jucători. Să-i considere egalii lui, neprivindu-i niciodată de sus. Munca trebuie să fie cultul său, căruia să i se dăruiască cu modestie.

Dar, de unde să se aducă jucătorii? Centrul de copii și juniori nu mai produce jucători de rasă, iar de la FCM Târgoviște și Urban Titu n-ai ce să alegi. În județ, cei mai valoroși jucători au o vârstă, iar cei tineri au alte preocupări.

Asociații au speranța într-un mâine mai bun. Nu va fi ușor și nu-i puțin lucru pentru o formație care s-a despărțit recent de atâția titulari. Jucătorii de nădejde, Popescu, Honciu (la Fortuna Poiana Câmpina), C.Marin, Bucă, Văduva, Dobrescu, s-au împrăștiat ca potârnichile, căutând adăpost spre zone mai mănoase. Apoi, Pârvu și Ghiță au plecat în cantonament în Turcia cu Gloria Buzău (liga a 2-a). Au mai părăsit gruparea târgovișteană: Vătavu, Voicu, Lungu, Omuț. Au mai rămas Pătru, Ispas, C.Dinu, Anton, Grigore, Săndulescu, Roman, Dobre, Cherchez. Unii dintre aceștia își caută angajament în altă parte. Această migrație imensă de jucători a afectat imaginea echipei de lângă Curtea Domnească.

Suporterii s-au săturat de justificări și de scuze. Așteaptă lucruri concrete, cu oameni potriviți la locurile potrivite. Oamenii care se ocupă acum de Chindia au nevoie mai mult ca oricând de luciditate. Trebuie să privească adevărul în față, direct, bărbătește, și să găsească soluții pentru revigorarea fotbalului târgoviștean.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*