Știri, Muntenia-Sud, România|luni, septembrie 28, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » FOTBAL: Chindia Târgovişte l-a pierdut pe Augustin Voinea!

FOTBAL: Chindia Târgovişte l-a pierdut pe Augustin Voinea! 

augustin voinea

Chindia Târgovişte a pierdut, înainte de plecarea în cantonamentul de la Mogoşoaia, unul dintre cei mai experimentaţi fotbalişti. Augustin Voinea a decis să pună punct carierei fotbalistice din cauza unei accidentări mai vechi. În urmă cu aproape nouă luni, jucătorul de 31 ani a suferit o lovitură dură în zona călcâiului lui Achile, iar de atunci durerile au fost în cea mai mare parte insuportabile pentru „Voinic”. Acesta a mers la mai mulţi medici din ţară, dar nici unul nu i-a putut oferi un diagnostic exact. Singurul care i-a spus, într-o măsură, că accidentarea i-ar putea fi fatală a fost Pompiliu Popescu, fostul medic al echipei naţionale de fotbal a României.

„Am decis să mă retrag. Cum durerile nu s-au oprit, am fost nevoit să spun stop activităţii fotbalistice. După ce am stat aproape 9 luni, am luat hotărârea de a mă retrage acum. Sunt foarte supărat, dar nu aveam cum să mai continuu în condiţiile existente. Nici unul dintre doctori nu a putut să-mi ofere un diagnostic precis.

Domnul Pompiliu Popescu mi-a spus că accidentarea e gravă şi se revine mai greu ca după o ruptură. Nu mai avea rost să merg cu Chindia în cantonament. Fizic mai puteam juca unul-doi ani, dar medical nu o mai pot face deloc.

Astăzi, am mers la stadion şi mi-am luat rămas bun de colegi, antrenori şi conducători. Îmi pare rău că nu mai pot continua, dar asta este viaţa. Sănătatea e mai importantă decât orice”, ne-a declarat Gusti Voinea.

Cu gruparea de lângă Turnul Chindiei, mijlocaşul a reuşit o promovare din C în B şi a obţinut o clasare pe podium ligii secunde. Pe lângă Chindia, Voinea a mai evoluat la Flacăra Moreni, CS Otopeni, CS Ştefăneşti, Viitorul Pucioasa, CSM Râmnicu Vâlcea, Conpet Ploieşti, Juventus Bucureşti şi Fortuna Brazi. Ultimul joc la Chindia pentru Voinea a fost amicalul de vineri susţinut împotriva lui Juventus Bucureşti şi încheiat cu scorul de 1-1.

Ionuţ Parghel

Adaugă un Comentariu

*