Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, ianuarie 17, 2021
Sunteți Aici Home » SPORT » FOTBAL: Chindia Târgoviște merge pe mâna localnicilor

FOTBAL: Chindia Târgoviște merge pe mâna localnicilor 

Foto: sportdambovitean.ro

După ședința cu asociații, care a avut loc la Primăria Târgoviște, este clar că Chindia va evolua în sezonul viitor tot în liga a 3-a. Până la sfârșitul anului 2014, echipa de lângă Turnul Chindiei va beneficia de un buget de 800 mii lei. Această sumă va fi virată în mod egal de către Consiliul Județean și Consiliul Local. Se va miza pe jucători autohtoni. Asta înseamnă că Popescu, Pârvu, Ghiță, Dobrescu, Bucă, Voicu, Lungu, Văduva, Vătavu nu-și vor mai reînoi contractele cu gruparea de lângă Curtea Domnească. Văduva mai are un an de contract cu Chindia, dar mai mult ca sigur va pleca.

În stagiunea trecută, doar Popescu, Bucă și parțial Dobrescu au dat satisfacție. La capitolul „jucători localnici” problema este foarte extinsă. Cei mai buni au plecat spre zone mai mănoase și alții de valoarea lor nu s-au arătat. Nici centrul de copii și juniori nu a produs elemente care să poată evolua cu succes la echipa mare. Au fost nominalizați, dar foarte puțini băgați în seamă: Parghel, Enache, Oprea, Ghenea.

Din județ, din eșaloanele inferioare nu a captat atenția niciun jucător. Atunci cu cine se va completa locul Chindiei pentru sezonul 2014-2015? Vă reamintim că nu mai puțin decât 14 jucători sunt la sfârșit de contract.
De asemenea, va dispărea de pe banca tehnică a Chindiei antrenorul Silviu Dumitrescu. Aducerea lui Rică Neaga e în impas. Se zvonește că cele mai multe șanse le are Costel Pană, care i-a mai antrenat pe roș-albaștri acum trei ediții. Atunci, Chindia a reușit promovarea în liga a doua. Nu e rău ca George Păsărică să se ocupe în continuare de pregătirea portarilor. Nu știm cine va antrena Chindia în stagiunea următoare, dar cu siguranță că cel desemnat va avea viață grea. Trebuie să organizeze selecții, să alcătuiască lotul, să facă programul din care nu trebuie să lipsească: perioada de reacomodare la efort, cantonament centralizat, meciuri amicale, vizită medicală, pregătirea pentru abordarea campionatului.

În competiția oficială, Chindiei îi trebuie rezultate, pentru că publicul târgoviștean este foarte exigent.
Având în vedere că se abordează strategia cu localnici, rămânerea lui Mugur Porumbacu în funcția de președinte este pusă sub semnul întrebării. Totuși trebuie spus că Porumbacu a făcut treabă bună la Chindia.

Asociații au fixat un obiectiv lejer pentru stagiunea următoare: locurile 1-5, dar Chindiei îi trebuie rezultate. Ca să aibă rezultate și o clasare în partea superioară a clasamentului are nevoie de jucători valoroși dar și de un grup unit. Este necesar să fie cooptați în familia Chindiei, jucători de aceiași valoare sau peste cea a celor care au plecat. Dacă nu se procedează așa și se merge cu cârpeala, Chindia se va împovăra cu înfrângeri rușinoase și demoralizatoare. Liga a 3-a e un eșalon pretențios nu un butic în care se admiră marfa din vitrină. Adunarea Generala a Acționarilor (AGA) se va reuni, din nou, pe 7 iulie și va lua mai multe hotărâri importante.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*